De vriend

Auteur: Sigrid Nunez
Een vrouw verliest onverwacht haar beste vriend en literaire mentor. Geïsoleerd van de rest van de wereld en opgezadeld met de zorg voor zijn hond, een enorme Deense dog die niets begrijpt van de plotselinge verdwijning van zijn baas, beleeft ze een intens rouwproces.

Een vrouw verliest onverwacht haar beste vriend en literaire mentor, en wordt bovendien opgezadeld met diens hond, die ze eigenlijk niet kan, en wettelijk niet mag huisvesten in haar krap bemeten appartement in New York. Haar rouwproces wordt intenser door het stille lijden van de hond, een enorme Deense dog die niets begrijpt van de plotselinge verdwijning van zijn baas. De omgeving van de vrouw maakt zich zorgen dat ze slachtoffer is geworden van een soort magisch denken, want ze weigert gescheiden te worden van de hond. Geïsoleerd van de rest van de wereld en geobsedeerd door de zorg voor de hond, lijkt ze haar verstand te verliezen.

‘De vriend’ is een weemoedig verhaal over verlies, eenzaamheid en vriendschap. Nunez' overpeinzingen en observaties over schrijvers, het wezen van schrijver-zijn en literatuur maken het bovendien tot een buitengewoon rijk en stimulerend boek. Sigrid Nunez kreeg voor dit boek de National Book Award 2018.

Lees meer
14,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Luisterboek

Bekijk Paperback
Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025459444
  • Duur: 06u 01m 31s
  • Vertaler: Maaike Bijnsdorp, Lucie Schaap
  • Lezer: Adeline van Lier

Sigrid Nunez

Sigrid Nunez

Sigrid Nunez (1951) schreef negen romans en een memoir over Susan Sontag, Sempre Susan. Ze heeft bijdragen geleverd aan onder meer The New York Times en The Wall Street Journal. Daarnaast geeft ze les aan onder andere Columbia, Princeton en Boston University. Haar roman De vriend werd in 2018 bekroond met de National Book Award. Haar roman Wat scheelt eraan verscheen in 2020, net zoals haar memoir over Susan Sontag Sempre Susan. In oktober 2023 verschijnt haar nieuwe roman De kwetsbaren.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights