De vrolijke tijd

Ivo van Strijtem

Is dit een vrolijke tijd? Wel voor wie de poëzie van Ivo van Strijtem leest, want die komt terecht in een universum waarin de onschuld nog een kans heeft. De vrolijke tijd heet zijn nieuwste bundel, waarin een poëtische omgeving vol liefde en seks wordt gecreëerd – die daarmee nog niet vrij is van droefheid en dood. Die horen bij het leven, zo vanzelfsprekend, als de poëzie van Van Strijtem, die toegankelijk is dankzij een heldere taal waarin de verwondering op achteloze wijze wordt vormgegeven. Zo kan het gebeuren dat het de lezer niet meteen opvalt hoeveel Van Strijtem te zeggen heeft; onverhoeds word je overvallen door de kleinste observaties: ‘Vanmorgen scheen de zon en toch had ik verdriet’. Dat is herkenbaar en begrijpelijk en lang niet zo eenvoudig als het klinkt. Net als De vrolijke tijd.
€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025473181
Pagina's
80
Type
Paperback / softback
Afmeting
239 mm x 160 mm x 8 mm
Gepubliceerd
juni 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Ivo van Strijtem is een dichter die met zijn voeten stevig wortelt in de klei en kluiten van het leven en leed van alledag en wiens taal af en toe als magma uit zijn keel uitbarst. Die tijd is allesbehalve vrolijk, maar zengt van vuur en zwavel. Maar die laat ik mij graag schroeien.

- Meander Magazine