De zomer van 1823

Jacob van Lennep, Geert Mak, Marita Mathijsen

Dagboek van zijn voetreis door Nederland

In de zomer van 1823 maken twee Leidse studenten een soort inspectietocht door Nederland: de latere schrijver Jacob van Lennep en de stijfdeftige Dirk van Hogendorp. Ze wandelen door een land dat voor ons bijna onherkenbaar is. Een derde van het land is nog pure woestenij, de wegen zijn vaak enkel modder. Kort daarna zal alles veranderen, met kanalen en straatwegen, spoortreinen en stoommachines, tot uiteindelijk een Nederland dat wij herkennen. Van Lennep laat ons de sfeer, de kleur, de waarden en normen uit die tijd ervaren. In hun inleiding voeren Geert Mak en Marita Mathijsen ons mee naar het Nederland van voor de industriële revolutie, en laten zien hoe die tijd tot de dag van vandaag sporen nalaat. Het oorspronkelijke reisdagboek van Jacob van Lennep is voor deze uitgave in modern Nederlands omgezet.
€ 20,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045044156
Pagina's
304
Type
Paperback / softback
Afmeting
241 mm x 171 mm x 22 mm
Gepubliceerd
december 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Van Lennep was een meester in het beschrijven van ontmoetingen en landschappen en zo ontstaat een mooi beeld van het pre-industriële Nederland.’

- Roots

‘Zeer lezenswaardig.’

- Elsevier

‘Het dagboek is vlot geschreven, met humor en oog voor detail.’

- Alles over geschiedenis