De zomer van 1823

Jacob van Lennep

Het dagboek van zijn voetreis door Nederland

‘De zomer van 1823’ is het reisdagboek van schrijver Jacob van Lennep, naar modern Nederlands hertaald door Geert Mak en Marita Mathijsen. Samen met Dirk van Hogendorp maakt Van Lennep een soort inspectietocht door Nederland. Ze wandelen door een wereld die voor ons bijna onherkenbaar is. Zeker een derde van het land is nog pure woestenij, de wegen zijn vaak enkel modder. Kort daarna zal alles veranderen, met kanalen en straatwegen, spoortreinen en stoommachines, tot uiteindelijk het Nederland zoals wij dat kennen. Dankzij Van Lennep, verteller bij uitstek, kunnen we nog eens de toenmalige sfeer, kleur en geur van het landschap ervaren. Ook geeft hij ons een kijkje in het dagelijks leven van toen, inclusief de standsverschillen. Zijn dagboek is met vaart, humor en oog voor detail geschreven.
€ 25,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045037059
Pagina's
312
Type
Paperback / softback
Afmeting
240 mm x 169 mm x 22 mm
Gepubliceerd
juni 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Zeer lezenswaardig.’ – Elsevier Weekblad

‘Het dagboek is vlot geschreven, met humor en oog voor detail’ – Alles over geschiedenis

‘Van Lennep was een meester in het beschrijven van ontmoetingen en landschappen en zo ontstaat een mooi beeld van het pre-industriële Nederland.’ – Roots