Detransitie, baby

Een onverwachte zwangerschap dwingt drie vrouwen (twee transvrouwen, één cisgender) om hun opvattingen over liefde, seks en moederschap onder ogen te zien.

Reese heeft het goed voor elkaar: een liefdevolle relatie met Amy, een appartement in een van de betere wijken van New York, een niet al te vervelende baan. Zo heet ze een leven opgebouwd waarvan de meeste transvrouwen alleen maar kunnen dromen. En ook de vervulling van haar diepste wens – moeder worden – lijkt nabij. Maar dan besluit Amy om weer als man te gaan leven, en Reese’ leven stort in.

Ames blijft ernaar verlangen het contact met Reese te herstellen. En als Ames’ nieuwe geliefde, Katrina, ontdekt dat ze zwanger van hem is, vat hij een gewaagd plan op: stel dat ze de baby met z’n drieën grootbrengen?

Lees meer
20,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025472238
  • Pagina's: 448 pagina's
  • Vertaler: Janneke van der Meulen

Dit boek in de media

'Hilarische roman over drie mensen die niet weten wat ze met de zwangerschap van één van hen moeten. Personages zijn trans, cis of onbeslist. Deze roman gaat verder dan gendervoorlichting of pamflettisme.' - Beste boeken van 2022 volgens de recensenten van NRC

NRC

‘een literaire trans versie van Sex and the City’

Het Parool

'Detransistion, baby, onlangs vertaald, brengt trans personages ook veel verder dan de slachtofferrol. In Detransitie, baby hebben Reese en Ames net zo'n rijk gevoelsleven als ieder ander goed hoofdpersonage. De trans ervaring is het sausje over hun vele geestige beslommeringen over voorbije liefde en onverwachts ouderschap.'

NRC

Torrey Peters

Torrey Peters

Torrey Peters studeerde Creative Writing in onder andere Iowa en schreef eerder twee novellen. 'Detransitie, baby'
betekende haar internationale doorbraak; de vertaalrechten zijn in meer dan tien landen verkocht. De roman stond in 2021 op de longlist van de Women’s Prize For Fiction. Peters woont in Brooklyn. 'Detransitie, baby' verschijnt in april 2022.

(Foto: Natasha Gornik)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights