Detransitie, baby

Torrey Peters

In ‘Detransitie, baby’ schetst Torrey Peters het verhaal van Reese. Ze had het goed voor elkaar: een liefdevolle relatie met Amy, een appartement in een van de betere wijken van New York, een niet al te vervelende baan. Zo had ze een leven opgebouwd waarvan de meeste trans vrouwen alleen maar kunnen dromen. En ook de vervulling van haar diepste wens – moeder worden – leek nabij. Maar dan besluit Amy om weer als man te gaan leven, en Reese’ leven stort in. Ames blijft ernaar verlangen het contact met Reese te herstellen. Als Ames’ nieuwe geliefde, Katrina, ontdekt dat ze zwanger van hem is, vat hij een gewaagd plan op: stel dat de ze de baby met z’n drieën grootbrengen?
€ 20,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025472238
Pagina's
448
Type
Paperback / softback
Vertaler
Janneke van der Meulen
Afmeting
212 mm x 136 mm x 34 mm
Gepubliceerd
mei 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘een literaire trans versie van Sex and the City’

- Het Parool

Detransistion, baby, onlangs vertaald, brengt trans personages ook veel verder dan de slachtofferrol. In Detransitie, baby hebben Reese en Ames net zon rijk gevoelsleven als ieder ander goed hoofdpersonage. De trans ervaring is het sausje over hun vele geestige beslommeringen over voorbije liefde en onverwachts ouderschap.

- NRC