Dingen die je vandaag niet hoeft te doen

Reken af met je productivity guilt

Heb je last van productivity guilt? Madeleine Dore geeft je de handvatten om jezelf het advies te geven wat je hier en nu nodig hebt als het gaat om productiviteit, balans en zelfdiscipline.
In ‘Dingen die je vandaag niet hoeft te doen’ vertelt Madeleine Dore hoe het kan dat je de hele dag bezig bent taken van je to-dolijst af te vinken. Om zo veel mogelijk voor elkaar te krijgen probeer je efficiënt te werken; je bent voortdurend op zoek naar de handigste manier van plannen of naar hét systeem dat ervoor zorgt dat je geen taken meer vergeet. En toch heb je aan het einde van de dag altijd weer het knagende gevoel dat je tekort bent geschoten. Herkenbaar? Dan heb je last van ‘productivity guilt’. Madeleine Dore had dezelfde frustratie en besloot er iets aan te doen. In vijf jaar tijd interviewde ze honderden creatieve denkers en experts over hun werkroutines en experimenteerde ze zelf met allerlei methodes. Maar gaandeweg realiseerde ze zich: er zijn betere manieren om de waarde van onze werkdag te meten dan alleen te kijken naar de taken die we hebben afgevinkt. Want als je minder obsessief bezig bent met ‘doen’, minder hoge eisen aan jezelf stelt en meer ruimte inbouwt voor rust en reflectie, krijg je veel meer voor elkaar – zonder schuldgevoel.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047015680
  • Pagina's: 288 pagina's
  • Vertaler: Vanja Walsmit

Dit boek in de media

'In Dingen die je vandaag niet hoeft te doen komen heel veel onderwerpen aan bod die voor velen erg herkenbaar zullen zijn.'

Managementboek Magazine

Madeleine Dore

Madeleine Dore

MADELEINE DORE is schrijver, journalist en interviewer. De afgelopen vijf jaar heeft ze voor haar populaire blog Extraordinary Routines en haar podcast Routines & Ruts creatieve denkers geïnterviewd over werk, routines en productiviteit. De inzichten die haar dat opleverde vormden de basis van dit boek.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights