Een beter brein

kan hersenwetenschap ons slimmer maken?

Wat kan hersenwetenschap nu voor ons doen? En welke gevolgen heeft al die technologie voor onze toekomst?

De ontwikkelingen in de hersenwetenschap gaan razendsnel. Met scanners kijken we in het levende brein; er zijn geheugenpillen, stamcellen, hersenelektrodes en breinbestuurde robotarmen. Wat sciencefiction lijkt, wordt werkelijkheid. Maar wat hebben gewone mensen aan al die kennis?

Wetenschapsjournalist Niki Korteweg wordt pijnlijk geconfronteerd met deze vraag wanneer haar eigen brein na een lange periode vol stress begint te haperen. Haar burn-out is het begin van een persoonlijke zoektocht aan de frontlinie van de hersenwetenschappen. Hoe krijg je je geheugen en concentratie op orde? Hoe wapen je je hersenen? En kan je brein ook beter worden dan ooit? Van pillen tot breintraining, van traditionele meditatie tot elektrische hersenstimulatie, van zenuwprotheses tot het brein in een computer, niets blijft onbeproefd.

Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045030531
  • Pagina's: 304 pagina's

Dit boek in de media

'Samengevat: als je ook maar enige interesse hebt in de stand van de neurowetenschappen en/of in apparatuur die aan hersenen wordt gekoppeld, dan is mijn suggestie: lezen dat boek!' – Sciencepalooza.nl

'Een vlot geschreven boek waarin Niki Korteweg vanuit haar persoonlijke perspectief haar bevindingen in een vloeiend verhaal giet en haar brein weer in topconditie brengt.' – Medisch Contact

Medisch Contact

Niki Korteweg

Niki Korteweg

Niki Korteweg is wetenschapsjournalist en is gepromoveerd in de moleculaire neurobiologie. Ze is vaste medewerker van NRC Handelsblad en NRC.next. Haar werk is ook te vinden in bladen als Psychologie Magazine en in Science Centre NEMO. 

(Foto: Fjodor Buis)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights