Een beter brein

Niki Korteweg

kan hersenwetenschap ons slimmer maken?

Niki Korteweg ontdekt in 'Een beter brein' steeds futuristischer manieren om haar hersenen te verbeteren, en moet bepalen hoe ver ze durft te gaan. Daarbij stelt ze twee belangrijke vragen: Wat kan hersenwetenschap nu voor ons doen? En welke gevolgen heeft al die technologie voor onze toekomst?
De ontwikkelingen in de hersenwetenschap gaan razendsnel. Met scanners kijken we in het levende brein; er zijn geheugenpillen, stamcellen, hersenelektrodes en breinbestuurde robotarmen. Wat sciencefiction lijkt, wordt werkelijkheid. Maar wat hebben gewone mensen aan al die kennis?
Wetenschapsjournalist Niki Korteweg wordt pijnlijk geconfronteerd met deze vraag wanneer haar eigen brein na een lange periode vol stress begint te haperen. Haar burn-out is het begin van een persoonlijke zoektocht aan de frontlinie van de hersenwetenschappen. Hoe krijg je je geheugen en concentratie op orde? Hoe wapen je je hersenen? En kan je brein ook beter worden dan ooit? Van pillen tot breintraining, van traditionele meditatie tot elektrische hersenstimulatie, van zenuwprotheses tot het brein in een computer, niets blijft onbeproefd.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045030531
Pagina's
304
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 28 mm
Gepubliceerd
januari 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Samengevat: als je ook maar enige interesse hebt in de stand van de neurowetenschappen en/of in apparatuur die aan hersenen wordt gekoppeld, dan is mijn suggestie: lezen dat boek! – Sciencepalooza.nl

Een vlot geschreven boek waarin Niki Korteweg vanuit haar persoonlijke perspectief haar bevindingen in een vloeiend verhaal giet en haar brein weer in topconditie brengt. – Medisch Contact