Een huwelijk in het jaar 2020

Maurits Wagenvoort

Bijna een eeuw geleden schreef Maurits Wagenvoort de toekomstroman: ‘Een huwelijk in het jaar 2020’. Het boek schetst een positief gestemd toekomstbeeld: het kapitalisme is afgeschaft en racisme is verleden tijd, mannen en vrouwen zijn gelijk en het koningshuis bestaat niet meer. Om alle kinderen gelijke kansen te geven worden ze uit huis geplaatst en opgevoed door de staat in de kindertuin. De voorspellingen van Wagenvoort lijken soms te zijn uitgekomen. Zo zijn de dagbladen vervangen door de fotofoon; een soort internet waarbij je vooraf aangekondigde gebeurtenissen live kunt zien en horen. ‘Een huwelijk in het jaar 2020’ is een utopische roman die overduidelijk de socialistische idealen aan het begin van de twintigste eeuw weerspiegelt, het maakbare leven, het maakbare geluk.
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789020416275
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Afmeting
209 mm x 136 mm x 18 mm
Gepubliceerd
juni 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
LJ Veen Klassiek
Serie
LJ Veen Klassiek


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

 ‘Wagenvoort zou met zijn visionaire beschrijving van de ‘fotofoon’ voortaan in één adem moeten worden genoemd met bekende herauten van het internettijdperk als Mark Twain en E.M. Forster.’ – De Groene Amsterdammer

‘Curieus en vermakelijk.’ – Jaap Goedegebuure, Trouw letter & geest

‘Een bijzondere, beetje cult, utopische roman.’ – NBD Biblion

‘Een utopie in onze taal blijft de moeite waard, zo veel zijn er daar niet van.’ – Koen Eykhout, De Limburger

‘Een bijzonder boeiend boek.’ – Tzum