Een smerige waarheid

Sheera Frenkel, Cecilia Kang

facebooks gevercht om wereldheerschappij

In ‘Een smerige waarheid’ krijgen Sheera Frankel en Cecilia Kang de onderste steen over Facebook boven. De afgelopen vier jaar heeft het bedrijf constant onder vuur gelegen vanwege opeenvolgende controverses en crises. Terwijl de techgigant de wereld verbond, bleek dat het ook de gegevens van gebruikers verzamelde, nepnieuws verspreidde en polariserende, haatzaaiende uitlatingen versterkte. Grootschalige privacyschending en Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 waren nog maar het topje van de ijsberg. Elke misstap veroorzaakte een nieuwe cyclus van excuses en beloften: ‘We zullen het beter doen.’ Maar de genoemde schandalen zijn geen bugs; het zijn kenmerken die zijn ingebakken in het DNA van het bedrijf en zijn algoritmen. En terwijl consumenten en wetgevers hun verontwaardiging richten op inbreuken op de privacy en desinformatie, consolideert Facebook de macht, verslindt het de concurrentie, boekt het recordwinsten en versterkt het zijn dominantie via agressieve lobby-inspanningen. In dit boek wordt Facebooks strijd van binnenuit verteld. Het is een ongemakkelijke waarheid die de wereld moet kennen.
€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045040004
Pagina's
320
Type
Paperback / softback
Vertaler
Linda Broeder, Rogier van Kappel, Pon Ruiter
Afmeting
230 mm x 151 mm x 31 mm
Gepubliceerd
juli 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Zelden is het verhaal van Facebook zo grondig verteld – de auteurs spraken honderden (voormalig) werknemers en leidinggevenden. Ook achterhaalden ze nieuwe details en bieden ze nieuwe inzichten, waar bedrijfshistorici nog lang op kunnen kauwen.’ ●●●● – NRC Handelsblad