Een tijd voor empathie

wat de natuur ons leert over een betere samenleving

Het vermogen om emoties van anderen te kunnen meevoelen is een zeer oude verworvenheid, die zich volgens Frans de Waal in ons lichaam én in onze geest heeft genesteld. Dankzij dit vermogen, dat we empathie noemen, hebben we als soort kunnen overleven. Sociaal onbaatzuchtig gedrag is volgens hem minstens zo belangrijk als het 'recht van de sterkste'. Maar als empathie zo belangrijk is voor de menselijke soort, moet de politiek daar dan niet meer op inspelen?
Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789046705223
  • Vertaler: Guus Houtzager

Dit boek in de media

'Met zijn boek populariseert hij de belangrijkste resultaten in zijn onderzoeksdomein, met verstrekkende gevolgen voor onze kijk op de mens en de samenleving.' Liberales

Frans de Waal

Frans de Waal

Frans de Waal (1948 - 2024) was een wereldberoemde Amerikaans-Nederlandse bioloog en hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta. Hij schreef onder meer de bestsellers 'Chimpanseepolitiek', 'De bonobo en de tien geboden', 'De aap in ons', 'Een tijd voor empathie' en 'Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?'. Frans de Waal was in 2017 een indrukwekkende en zeer goed bekeken Zomergast. In 2019 verscheen zijn boek over emoties bij dier en mens: 'Mama's laatste omhelzing'. In mei 2022 verscheen zijn laatste werk 'Anders'. Frans de Waal overleed op 14 maart 2024 in zijn woonplaats Atlanta.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights