Eenzaamheid in eindeloos meervoud

Over het oeuvre van Jeroen Brouwers

Een scherp en compact overzichtswerk dat het ontstaan, de ontwikkeling en de kern van Jeroen Brouwers’ schrijverschap blootlegt en een invoelend psychologisch portret vormt van de man achter het werk.
‘Eenzaamheid in eindeloos meervoud’ van Lodewijk Verduin is een verfrissend, compact overzichtswerk voor liefhebbers van Jeroen Brouwers en een gedegen gids voor alle nieuwe lezers die dit grootse oeuvre nog zullen gaan ontdekken. Jeroen Brouwers (1940) is een van de titanen van de Nederlandstalige literatuur. De ontzagwekkende stroom van romans, verhalen, essays, studies, egodocumenten en polemieken die hij sinds de jaren zestig publiceerde werd alom geprezen en bekroond met vrijwel alle Laaglandse literaire prijzen. Zo veelvormig als zijn werk is, zo herkenbaar blijft steeds zijn verfijnde, muzikale stijl en zijn zwartgallige levensvisie. Ruim tienduizend pagina’s las Lodewijk Verduin om tot de kern van dit gigantische oeuvre te komen. Het resulteerde in een scherpzinnig maar toegankelijk essay dat het ontstaan en de ontwikkeling van dit singuliere schrijverschap in kaart brengt. Via diepgravende analyses van Brouwers’ twaalf romans duidt Verduin de centrale thematiek van dit oeuvre, waarmee hij uiteindelijk een invoelend psychologisch portret van de man achter het werk aflevert.
Lees meer
21,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025471521
  • Pagina's: 256 pagina's

Dit boek in de media

‘Wat er (…) vanaf druipt is Verduins oprechte liefde voor het werk van Brouwers. (…) Een (monster)exercitie, die ik als liefhebber van het werk van Brouwers alleen maar kan prijzen.’ – Het Parool

Parool

‘als compacte leidraad tot het oeuvre van Brouwers is dit waardevol om op de plank te hebben staan.’ – Dietsche Warande & Belfort 

Lodewijk Verduin

Lodewijk Verduin

Lodewijk Verduin (1994) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn essays over literatuur verschijnen sinds 2015 in literaire tijdschriften als 'De Gids', 'Hollands Maandblad' en 'de Nederlandse Boekengids'. Hij schrijft sinds 2017 voor 'De Groene Amsterdammer' over Nederlandse literatuur en is redacteur van 'Tirade'. Zijn boek 'Eenzaamheid in eindeloos meervoud', een verfrissend, compact overzichtswerk voor liefhebbers van Jeroen Brouwers, verscheen in september 2021.

(Foto: Fjodor Buis)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights