Eet je slim

Lisa Mosconi

Neurowetenschap en het effect van voeding op onze hersenen

In ‘Eet je slim’ vertelt neurowetenschapper Lisa Mosconi, die al jaren onderzoek doet naar de effecten van voeding op de werking en conditie van onze hersenen, hoe je voedingspatroon invloed heeft op je cognitieve vermogens, zowel op de korte als op de lange termijn. Zo heeft een tekort aan water direct effect op je concentratievermogen en kan gezond eten de kans op Alzheimer sterk verkleinen. Mosconi laat zien hoe onze hersenen werken en welke invloed voeding daarop heeft. Eet je slim is een prikkelend en motiverend boek voor iedereen die zijn geheugen wil verbeteren en cognitieve achteruitgang wil voorkomen. Het boek bevat bovendien een test om uit te vinden hoe brein-proof jouw eetpatroon is, een stappenplan, handige lijstjes, praktische tips en 24 recepten om je hersenen in topconditie te krijgen én te houden.
€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045032344
Pagina's
368
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 160 mm x 24 mm
Gepubliceerd
januari 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Dr Lisa Mosconi belicht de relatie tussen voeding en het functioneren van de hersenen. Ze geeft de lezer haalbare tips om de wetenschappelijke kennis in de praktijk toe te passen. - Forbes

Eet je slim is een gids in het laatste wetenschappelijke onderzoek met betrekking tot voeding en hersengezondheid.  - Los Angeles Times

Eet je slim is een prikkelend en motiverend boek voor iedereen die zijn geheugen wil verbeteren en cognitieve achteruitgang wil voorkomen. Het boek bevat bovendien een test om uit te vinden hoe brein-proof jouw eetpatroon is, een stappenplan, handige lijstjes, praktische tips en 24 recepten om je hersenen in topconditie te krijgen én te houden.’ – Onkruid

Heb je er ooit over nagedacht of je slimmer na zou kunnen denken over de manier waarop je je brein voedt? Dan is dit het boek voor jou.  - New York Post

Scherper denken door bijvoorbeeld gegrilde zalm in gember-knoflookmarinade te eten. Dit boek van neurowetenschapper en voedingsdeskundige Mosconi is geniaal. - Marie Claire

Eindelijk beginnen we te onderkennen hoe belangrijk voeding is voor de gezondheid voor ons brein. En met dit boek hebben we daarin een uitstekende gids! Lisa Mosconi, neurowetenschapper én deskundige op het gebied van voeding, geeft ons stevig advies voor maximale breinkracht én maximaal plezier. Zeer aanbevolen!  - Mark Hyman, schrijver van de New York Times-bestseller The Blood Sugar Solution.

Dit boek is een helder baken in een tijd van voedselverwarring. Een must read! - Professor Elissa Epel, schrijver van The Telomere Effect

Voeding kan een medicijn zijn of een vergif. Bedenk dat je hersenen 20 tot 30 procent van de dagelijkse calorie-inname gebruiken en je begrijpt hoe belangrijk dit boek is. Want als je je hersenen gezond wilt houden, moet je goed eten. Dit boek helpt je daarbij, op een heerlijke, eenvoudige manier.  - Daniel Amen, schrijver van Memory Rescue 

‘Dit is een inspirerend en motiverend boek voor iedereen die zijn geheugen wil verbeteren.’ – Primo