Eigen van elkaar

Pijnlijk herkenbaar, genadeloos en vol humor: dat zijn de familieromans van Philip Snijder. Ter gelegenheid van de Boekenweek verschijnt Eigen van elkaar, waarin drie romans zijn gebundeld.
In Eigen van elkaar zijn drie van zijn beste familieromans gebundeld: Bloed krijg je er nooit meer uit, Het geschenk en Het smartlappenkwartier. Bloed krijg je er nooit meer uit De dag na de plotselinge dood van zijn tien jaar jongere, eni¬ge zus doolt een vijftigjarige man urenlang door haar huis, alleen, zoals hij dat tegelijkertijd doet in zijn herinneringen – aan haar, en aan zijn eigen zelfzuchtige afzijdigheid bij haar ondergang. Ondertussen staat zijn eerste boek op punt van uitkomen: een openhartige roman over zijn kindertijd en zijn familie in een achterbuurt. Het geschenk Een jongeman bezoekt zijn vader, die nog maar kort te leven heeft, in het ziekenhuis. De vader doet zijn zoon het drin¬gende verzoek diens nooit gekende Groningse grootvader te gaan opzoeken. In een bewogen weekend, dat hem van een bejaardenhuis in Amsterdam tot een kanaaldorp in Oost-Groningen voert, reconstrueert hij het leven van zijn vader, en bouwt hij met zijn fantasie aan het geschenk dat hij hem op de valreep nog wil aanreiken: de onthulling van het levensgeheim van de grootvader die hij nooit heeft ontmoet. Het smartlappenkwartier In Het smartlappenkwartier staat de moeder centraal, een vast¬geroeste Bickerseilandse tot op het bot, ongeschoold, wereldvreemd. Op een zondagmiddag is ze opeens verdwenen. Als ze zich ’s avonds meldt, is het familiealarm al afgegaan, maar alleen haar zestienjarige zoon krijgt het telefoonnum¬mer waarop ze te bereiken zou zijn. Hij stapt op zijn Puch en verdwaalt in de herinneringen aan hun gezamenlijke verlenden, waarin strijd, haat en schaamte de boventoon voeren.
Lees meer
25,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025475772
  • Pagina's: 704 pagina's

Philip Snijder

Philip Snijder

Philip Snijder werkt aan een hecht oeuvre met een grote zeggingskracht. Aan de worsteling met afkomst en familie, die evenzeer gêne als lachlust opwekt, ligt altijd een genadeloos zelfonderzoek ten grondslag.

De gebundelde familieromans Eigen van elkaar zijn in februari 2024 verschenen.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights