Eindeloze vlucht

Keiron Pim

Het leven van Joseph Roth

‘Eindeloze vlucht’ van Keiron Pim is de eerste biografie van Joseph Roth in Nederlandse vertaling. De Engelse journalist en biograaf volgt de schrijver langs alle etappes van zijn leven. Roths geboortegrond en zijn jeugd in de joodse gemeenschap van Brody, in het huidige Oekraïne, vormden een onuitputtelijke, haast mythische bron voor meesterwerken als ‘Radetzkymars’ en ‘Job’. Zijn carrière als verslaggever in onder andere Wenen en Berlijn tijdens het interbellum inspireerde hem tot profetische romans als ‘Rebellie’ en ‘Rechts en links’. En zijn jaren in ballingschap in onder andere Parijs en Amsterdam behoorden tot de productiefste van zijn leven. Pim brengt in dit meeslepende, invoelende standaardwerk de fijnmazige verbanden in kaart tussen de levensweg en het werk van een van de grootste Europese schrijvers van de twintigste eeuw.
€ 32,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025473099
Pagina's
512
Type
Paperback / softback
Vertaler
Lidwien Biekmann, Frank Lekens
Afmeting
231 mm x 150 mm x 35 mm
Gepubliceerd
november 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Pims bronmateriaal is levend en divers. (…) Eindeloze vlucht ontroert en is zelfs spannend, (…) Pim aanschouwt zijn Roth met compassie en begrip, verbazing en afschuw.

- De Groene Amsterdammer

Pim weet in zijn biografie de gelaagdheid en de ambiguïteit van de persoon Roth treffend en leesbaar te schetsen.

- Nederlands Dagblad

Je ziet het verval van deze getalenteerde, maar controversiële en gekwelde man mooi geïllustreerd in de biografie van Pim, waarin fotos met de tekst meelopen, als illustraties.

- Trouw