Er is een band die rapemachine heet

'Er is een band die rapemachine heet' is een vurige, militante bundel over geweld, verzet, waanzin, liefde, hoop en zwaartekracht.
Levina van Winden sleept de lezer in ‘Er is een band die rapemachine heet’ mee in haar opzwepende, ontsluierende poëzie, waarin ze zonder blikken of blozen de meest weerloze delen van de vrouwelijke ik secuur ontleedt. Wie de ogen afwendt, heeft verloren. Met bittere ironie, lyrische tederheid en de moed der wanhoop houdt haar poëzie zich staande in de strijd om dat laatste beetje vrijheid in een wereld zonder toekomst.
Lees meer
19,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025457549
  • Pagina's: 72 pagina's

Dit boek in de media

‘Ik heb lang niet een bundel gelezen die zo confronterend en fascinerend is.’ – Argus 

‘Van Windens gedichten kunnen kaal en overdadig zijn, stil en stormachtig, realistisch en fantastisch, zwaar en licht.’ – BN de Stem 

 ‘Levina van Winden voert je in haar debuut mee langs gedestilleerde momenten die veel vragen oproepen, maar die samen een wereld schetsen die niet meer intact is. […] Op zichzelf gefocust en tegelijk hyperbewust van haar omgeving spreekt een stem van een generatie die zich – oprecht – zorgen maakt en zoekt naar bestaansrecht.’ – Awater

Levina van Winden

Levina van Winden

Levina van Winden (1994) studeerde wijsbegeerte in Amsterdam. Onder het pseudoniem Stella Legioen maakte ze op verschillende podia indruk met haar poëzievoordracht. Haar werk verscheen eerder in literair tijdschrift Kluger Hans. Er is een band die rapemachine heet is haar debuut als dichter.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights