Erfgrond

Een betoverende roman over vele generaties boeren en hun band met de natuur
Österbotten, de 17e eeuw. De Zweedse soldaat Matts krijgt als beloning voor bewezen diensten een pachtboerderijtje toegezegd in het beboste oosten van het rijk. Hij noemt de plek Nevabacka; hij zal de drassige grond met eigen handen bedwingen. De aarde geeft hem voldoende terug, zolang hij in vrede leeft met het bos. Vier eeuwen lang wisselen perioden van oorlog, hongersnood en voorspoed elkaar af. Generaties komen en gaan, er wordt geliefd, geleden, geboren, gestorven. Het bos wordt afwisselend getemd, ontgonnen en angstvallig vermeden. Desondanks houdt de familieboerderij stand. Vierhonderd jaar later arriveert een vrouw met een urn in een stil huis in een nog altijd groot bos. Nu haar moeder er niet meer is draagt zij ook de verantwoordelijkheid voor Nevabacka. Hoewel ze er zelf bijna nooit kwam, voelt ze een diepe verbondenheid met de plek en de natuur. Niet alleen mensen hebben wortels in het landschap, het landschap heeft diepe wortels in ons.
Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025474454
  • Pagina's: 400 pagina's
  • Vertaler: J. Middelbeek-Oortgiesen

Dit boek in de media

'De roman Erfgrond is een geslaagde poging om mens en grond weer met elkaar in contact te brengen. Het verhaal schept, zonder te vervallen in natuurnostalgie, een ontroerend eerlijk en aards beeld dat je lang bijblijft.'

Nederlands Dagblad

Maria Turtschaninoff

Maria Turtschaninoff

Maria Turtschaninoff (1977) is Zweedstalige Finse. Ze schreef eerder een trilogie en fantasyromans voor young adult-lezers. Haar werk is in talrijke vertalingen verschenen en won onder andere de Finlandia Prize. De vertaalrechten van Erfgrond, haar eerste roman voor volwassenen, zijn in twintig landen verkocht. Erfgrond is in 2022 bekroond met de Swedish yle Literature Prize.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights