Falend licht

Hoe het Westen de Koude Oorlog won maar de vrede verloor

Ivan Krastev en Stephen Holmes geven in Falend licht een scherpzinnige analyse van onze politieke cultuur. Waarom de val van de Muur niet het einde van die geschiedenis bleek, maar juist de opmaat naar een tijdperk van imitatie van hun vaak antiliberale populistische leiders, door het Westen.
Ivan Krastev en Stephen Holmes geven in Falend licht een scherpzinnige analyse van onze politieke cultuur. Het idee, de belofte, was dat Oost-Europese landen na de val van de Muur steeds meer op West-Europa zouden gaan lijken. Maar anno 2019 worden we wakker in een wereld waarin het Westen juist steeds meer inspiratie lijkt te putten uit de antiliberale populistische leiders uit de voormalige Sovjet-Unie. Ergens is iets verschrikkelijk misgegaan, dat staat vast. In Falend licht, dat zowel politieke psychologie, geopolitieke analyse als cultuurkritiek is, laten Krastev en Holmes overtuigend zien dat we terug moeten naar 1989 om de wereld van vandaag te begrijpen. In dat jaar werd Oost-Europa min of meer verplicht het westerse liberale model over te nemen. De wrok hierover resulteerde uiteindelijk in het xenofobe populisme van vandaag. Ironisch genoeg lijken de rollen nu omgedraaid. Het einde van de geschiedenis bleek het begin van het tijdperk van imitatie.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045038957
  • Pagina's: 288 pagina's
  • Vertaler: Frans Reusink

Dit boek in de media

‘Ivan Krastev en Stephen Holmes benaderen het antiliberale populisme in Centraal-Europa, Rusland én de VS op een sprankelende en originele wijze.’ – Eva Peek, De groene Amsterdammer

De Groene Amsterdammer

‘Een onderhoudend boek over waarom het Oosten steeds meer afdreef van het Westen, zonder dat het Westen dat doorhad.’ – Kleio

‘Interessant en uitdagend.’ – De Nieuwe Koers

De Nieuwe Koers

Ivan Krastev

Ivan Krastev

Ivan Krastev (1965) is als fellow verbonden aan het Instituut voor Menswetenschap in Wenen en een van de oprichters van de European Council on Foreign Relations. Hij schrijft voor The New York Times en publiceerde ‘After Europe’.

Meer boeken van deze auteur

Stephen Holmes

 Stephen Holmes (1948) is professor rechtsgeleerdheid aan de NYU School of Law.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights