Freud, Wenen en het ontstaan van de moderne mens

Auteur: Frank Tallis
Freud, Wenen en het ontstaan van de moderne mens - cover
Freud heeft een blijvende invloed op ons zelfbeeld. Hoe werd hij en zijn psychoanalyse gevormd door het Wenen van rond 1900?
Ons zelfbeeld is voor een groot deel bepaald door de theorieën van Sigmund Freud. Het nieuwe boek van Frank Tallis draait om het leven van Freud en situeert het ontstaan van zijn revolutionaire ideeën tegen de achtergrond van Wenen rond het begin van de twintigste eeuw. De stad die bekendstaat om zijn beroemde koffie- en operahuizen was destijds het culturele centrum van Europa. De theorie die Freud ontwikkelde over de menselijke geest had alleen toen en daar kunnen ontstaan. Wenen was een stad waarin oude en nieuwe kunstopvattingen botsten, en waar de elite er bedreven in was geraakt de grandeur van weleer als façade in ere te houden. Het wegkijken van armoede en negeren van vuil en stank door zijn cliënten inspireerden Freud tot zijn visie over onderdrukking en het onderbewuste. Tallis laat zien hoe de psychoanalyse onze hedendaagse visie op onszelf en de wereld waarin we nu leven heeft beïnvloed.
Lees meer
29,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


29,99
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045047959
  • Pagina's: 480 pagina's
  • Vertaler: Ton Zwaan

Frank Tallis

Frank Tallis

Frank Tallis is schrijver en psychotherapeut. Hij is expert op het gebied van obsessies en dwangneuroses. In 2000 won hij de New London Writers Award. Bij Atlas Contact verschenen De ongeneeslijke romanticus en Leven. Tallis woont en werkt in Londen.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights