Frida

Een biografie van Frida Kahlo

In de biografie ‘Frida’, geschreven door Hayden Herrera, wordt kunstenares Frida Kahlo in al haar originaliteit en levenskracht getoond. Kahlo is een van de meest uitzonderlijke en inspirerende vrouwen van de twintigste eeuw. Ze groeide op nabij Mexico-Stad ten tijde van de Mexicaanse Revolutie en kreeg op achttienjarige leeftijd een verwoestend ongeluk waardoor ze een leven lang pijn zou lijden en geen kinderen kon krijgen. Kahlo had een onstuimig huwelijk met muralist Diego Rivera en liefdesaffaires met mannen en vrouwen. Ze hield hartstochtelijk van de Mexicaanse folklore en cultuur. ‘Ik schilder mijn eigen werkelijkheid,’ zei ze. ‘Ik schilder omdat ik het nodig heb en ik schilder altijd wat er in mijn hoofd omgaat.’ Ze verbeeldde zichzelf bloedend, huilend en opengebarsten. Met een opmerkelijke openheid, verzacht door humor en fantasie, transformeerde ze haar pijn tot kunst.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045042299
  • Pagina's: 520 pagina's
  • Vertaler: Joke Traats

Dit boek in de media

'Het is bewonderenswaardig hoezeer Herrera erin is geslaagd om verder dan de mythes te kijken en Kahlo als de de beklagenswaardige, glorieuze vrouw te beschrijven die ze was.' – Independent

'Een voortreffelijk, helder en meeslepend levensverhaal. Eén lange ode aan het leven.' – Vrij Nederland

Vrij Nederland

'Een bejubelde biografie.' – Nouveau

Nouveau

Hayden Herrera

Hayden Herrera

Hayden Herrera is kunsthistorica. Ze doceerde Latijns-Amerikaanse kunst aan New York University en schreef talloze artikelen voor onder meer Art in America, Connoisseur en The New York Times. Haar succesvolle biografie Frida werd verfilmd met Selma Hayek in de hoofdrol.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights