Frida

Hayden Herrera

Een biografie van Frida Kahlo

In de biografie ‘Frida’, geschreven door Hayden Herrera, wordt kunstenares Frida Kahlo in al haar originaliteit en levenskracht getoond. Kahlo is een van de meest uitzonderlijke en inspirerende vrouwen van de twintigste eeuw. Ze groeide op nabij Mexico-Stad ten tijde van de Mexicaanse Revolutie en kreeg op achttienjarige leeftijd een verwoestend ongeluk waardoor ze een leven lang pijn zou lijden en geen kinderen kon krijgen. Kahlo had een onstuimig huwelijk met muralist Diego Rivera en liefdesaffaires met mannen en vrouwen. Ze hield hartstochtelijk van de Mexicaanse folklore en cultuur. ‘Ik schilder mijn eigen werkelijkheid,’ zei ze. ‘Ik schilder omdat ik het nodig heb en ik schilder altijd wat er in mijn hoofd omgaat.’ Ze verbeeldde zichzelf bloedend, huilend en opengebarsten. Met een opmerkelijke openheid, verzacht door humor en fantasie, transformeerde ze haar pijn tot kunst.
€ 21,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045042299
Pagina's
520
Type
Paperback / softback
Vertaler
Joke Traats
Afmeting
230 mm x 150 mm x 42 mm
Gepubliceerd
juli 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Het is bewonderenswaardig hoezeer Herrera erin is geslaagd om verder dan de mythes te kijken en Kahlo als de de beklagenswaardige, glorieuze vrouw te beschrijven die ze was. – Independent

Een voortreffelijk, helder en meeslepend levensverhaal. Eén lange ode aan het leven. – Vrij Nederland

Een bejubelde biografie. – Nouveau