In twaalf deels surrealistische, deels satirische, maar bovenal vlijmscherpe verhalen stelt Nana Kwame Adjei-Brenyah in ‘Friday Black’ de uitwassen van racisme en onze consumptiemaatschappij aan de kaak. Hij laat zien hoe het is om jong en zwart te zijn in Amerika. Vijf ongewapende zwarte tieners worden op gruwelijke wijze vermoord door een witte huisvader die zich door hen ‘bedreigd’ voelt – en die uiteindelijk wordt vrijgesproken. De medewerker van een pretpark maakt zich op voor alweer een dag als zondebok en doelwit van de racistische fantasieën van de overwegend witte bezoekers. Een verkoper in een winkelcentrum bereidt zich voor op de Black Friday-uitverkoop en de verwachte hordes zombieachtige, gewelddadige koopjesjagers. De Volkskrant gaf het boek vijf sterren en recenseerde het als ‘briljanten miniaturen. Het griezelige zit in de herkenbaarheid’.
€ 21,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025456986
Pagina's
240
Type
Paperback / softback
Vertaler
Jelle Noorman
Afmeting
210 mm x 135 mm x 23 mm
Gepubliceerd
september 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Adjei-Brenyah slaagt erin zijn uitvergrotingen een griezelige waarschijnlijkheid mee te geven. De auteur [hanteert] een stijl, die in z’n schijnbare ongekunsteldheid aan Truman Capote doet denken. Deze Capote is zwart en briljant en heeft zijn boosheid getransformeerd tot grimmige miniaturen.’ ★★★★★ – Stephan Sanders, Volkskrant