Gesprekken op maandag

Over de sacramenten

Over de riten rond de grote, transfomerende gebeurtenissen in een mensenleven.
‘Gesprekken op maandag’ van Vonne van der Meer is een bundeling van de gesprekken tussen de auteur en pastoor Nico de Gooijer. In 2008 ging Vonne van der Meer te rade bij hem met de vraag of hij iets kon vertellen over de laatste sacramenten. Met een fietstas vol doosjes, flesjes, watjes en zalfjes deed De Gooijer aan tafel voor wat er tijdens de toediening van dit sacrament gebeurt en legde haar de oorsprong en betekenis ervan uit. Algauw werd het Van der Meer duidelijk dat zij deze heldere en levendige verteller nog veel meer te vragen had. Zeven maandagen spraken ze over zijn ervaringen als priester, één die alle veranderingen in de kerk in de jaren zestig, zeventig had meegemaakt, met als uitgangspunt: de zeven sacramenten die de katholieke kerk kent.
Lees meer
19,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025472535
  • Pagina's: 128 pagina's

Dit boek in de media

'Het boekje is een mooie introductie op de zeven sacramenten van de Rooms-Katholieke Kerk.' - Petrus

Het boek dat de schrijfster heeft samengesteld laat zich nu lezen en wonderlijk ervaren als een ongekende ruimte en is een bron geworden waaruit wellicht wekelijks op maandag kan worden geput.'

Liter

Vonne van der Meer

Vonne van der Meer

Vonne van der Meer bouwde met 21 boeken – waaronder romans, verhalenbundels, novellen en toneel – een indrukwekkend oeuvre. Door haar lichte toon, juist waar het om grote kwesties gaat, is zij een onverwisselbare stem in de Nederlandse literatuur.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights