Goede leiders zweven niet

Janka Stoker, Harry Garretsen

De fundamenten van effectief leiderschap, in organisaties en de maatschappij

Een nuchtere kijk op leiderschap gebasseerd op vernieuwend onderzoek.

In ‘Goede leiders zweven niet’ leggen onderzoekers Janka Stoker en Harry Garretsen de fundamenten van effectief leiderschap in organisaties en de maatschappij bloot. Tegeltjeswijsheden, stappenplannen en vooral wijsheid achteraf: over leiderschap wordt met veel stelligheid geschreven en gesproken. Maar wat zijn nu werkelijk de factoren die maken dat een leider invloed uitoefent op zijn of haar omgeving?

Stoker en Garretsen gaan in dit boek in op de vraag hoe effectief leiderschap eruitziet. Met verwijzing naar politiek leiders als Trump, Merkel, Rutte en Aboutaleb, maar ook CEO’s als Elon Musk en Herna Verhagen onderbouwen ze hun claim dat goede leiders vooral niet zweven: ze gebruiken geen vage concepten en ze staan niet los van hun omgeving. Ook gaan de auteurs in op het belang van het middenkader en zelfs op de robot als mogelijke baas.

'Goede leiders zweven niet' is onmisbaar voor managers en (politiek) leiders die in de spiegel durven kijken en echt verschil willen maken.

€ 22,99 Hardback Op voorraad
ISBN
9789047012047
Pagina's
176
Type
Hardback
Afmeting
218 mm x 141 mm x 22 mm
Gepubliceerd
oktober 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Een slimme bundeling van actualiteit en onderzoek. – Jeroen Smit

In het boek brengen [Stoker en Garretsen] een indrukwekkende hoeveelheid onderzoeken in begrijpelijk Nederlands samen. (...) Een uitstekende detox voor de gemiddelde zelfhulpjunkie. – Algemeen Dagblad

Toepasbaar in elke soort organisatie. – NBD Biblion

Een vlot leesbaar boek met wetenschappelijke kennis. – Lees Magazine