Goethe

Kunstwerk van het leven

Deze magistrale biografie beschrijft het rijke en invloedrijke leven van homo universalis Johann Wolfgang (von) Goethe.

Johann Wolfgang Goethe (1749-1832) wordt alom beschouwd als een van de grootste Duitse literaire personen: dichter, roman- en toneelschrijver, criticus, jurist, wetenschapper en politicus. Misschien wel de laatste homo universalis, even klassiek als Shakespeare en Dante.

Goethe. Kunstwerk van het leven is een van de meest gezaghebbende biografiën over diens leven en werk. Rüdiger Safranski's ongeëvenaarde kennis van en fascinatie met zijn onderwerp zijn al gebleken uit zijn beroemde biografie van Schiller en zijn portret van de vriendschap tussen Schiller en Goethe. Hij baseert zich zo veel mogelijk op de primaire bronnen: het werk zelf, brieven en dagboeken, getuigenissen van tijdgenoten. Het uitzonderlijk rijke leven van Goethe wordt door Safranski op magistrale wijze verbeeld.

Lees meer
25,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789046707425
  • Pagina's: 704 pagina's
  • Vertaler: Mark Wildschut

Rüdiger Safranski

Rüdiger Safranski

Alain de Botton werd in 1969 geboren in Zwitserland en woont en werkt in Londen. Hij debuteerde in 1993 met 'Proeven van liefde' ('Essays on Love') en schreef daarna nog vier boeken: 'De romantische school' ('The Romantic Movement'), 'De biograaf' ('Kiss and Tell'), 'Hoe Proust je leven kan veranderen' ('How Proust can change your life') en 'De troost van de filosofie' ('The Consolations of Philosopy'). In 2009 verschenen 'Ode aan de arbeid' en 'Een week op de luchthaven'. Het werk van Alain de Botton is in twintig talen vertaald. In maart 2022 verscheen in samenwerking met The Scientist het boek 'Hoe overleef ik de moderne wereld'.

(Foto: Bohdan Cap)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights