Grensleven

Een controversieel liefdesverhaal over de onhoudbare verhouding tussen een Israëlische vrouw en een Palestijnse man. Ben je bereid het risico te lopen je van je familie en je gemeenschap te vervreemden voor de liefde van één man? Een bekroond verhaal van een van Israëls meest geprezen romanschrijvers.

Een toevallige ontmoeting brengt Liat, een aspirant-vertaalstudente uit Tel Aviv en Hilmi, een getalenteerde jonge Palestijnse kunstenaar bij elkaar. Op een winderige herfstmiddag in Greenwich Village, verlangend naar de warmte van hun geboorteland, creëren Liat en Hilmi in een intiem universum. Ondanks het feit dat ze weten dat hun liefde slechts tijdelijk kan zijn, dat het alleen kan bestaan buiten hun conflictueuze thuisland.

Wanneer Liat en Hilmie hun weg voortzetten - Liat terug naar Tel Aviv, Hilmi naar Ramallah -, eindigt het verhaal niet. Wat begon in de ijzige winterkou van een vreemde stad eindigt hartje zomer op het strand van Jaffa.

Een gedurfd portret van de spanningen - en geneugten - van een verboden relatie, een liefdesverhaal en een oorlogsverhaal. Een verhaal over het Midden-Oosten, een onverschrokken uitstapje naar de krachten die ons binden en ons verdelen. "Het land is hetzelfde land", herinnert Hilmi Liat eraan. "Uiteindelijk monden alle rivieren uit in dezelfde zee."

Lees meer
6,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook

Bekijk Paperback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025448349
  • Vertaler: Ruben Verhasselt

Dorit Rabinyan

Dorit Rabinyan

Dorit Rabinyan (1972, Kfar Saba) komt uit een Perzisch-Joodse familie. Ze schreef drie romans, waarvan de eerste werd gepubliceerd toen ze 22 jaar was.

Grensleven, over een liefde tussen een Israëlische vrouw en een Palestijnse man, is het middelpunt van controverse geworden. De roman werd goed ontvangen en won de Bernsteinprijs. In 2015 verzocht een commissie van leraren om Grensleven toe te voegen aan het aanbevolen curriculum voor Hebreeuwse literatuurlessen op de middelbare school. Het Israëlische ministerie van Onderwijs vond het boek ongepast en weigerde het toe te voegen. Het besluit leidde tot wijdverbreide protesten op middelbare scholen.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights