Hartschade

Na een hartaanval verzet Hella de Jonge zich tegen de vaak niet op de persoon toegemeten, zware medicatie, en hervindt juist daardoor haar levenslust.
Hella de Jonge vindt zichzelf in Hartschade terug in een ziekenhuis, aan de monitor: hartaanval. Hella is oma van een meisje met een aangeboren hartkwaal, maar de signalen waren niet herkend. Er volgen confrontaties met artsen, maar ook met haar zieke vader, die zijn schrijvende dochter niet in haar waarde kan laten. Ervaringen uit haar vroege jeugd en de zorg om haar kleindochter eisen hun tol. Ze probeert de mogelijke oorzaken van haar angstaanjagende conditie te ontrafelen. Maar de goede bedoelingen van de specialisten dreigen haar tot een gevangene van een systeem te maken. Hella verzet zich tegen de vaak niet op de persoon toegemeten, zware medicatie, en hervindt daardoor haar levenslust. Dit boek getuigt van een gevecht om geen patiënt te worden maar mens te blijven.
Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Luisterboek
Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025452209
  • Pagina's: 272 pagina's

Dit boek in de media

‘Een aangrijpend relaas over haar hart- en vaatproblemen en de vernederende gang langs medisch specialisten.’ – Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad

‘Dat Hella de Jonge kan schrijven blijkt opnieuw uit haar memoir Hartschade.’ – NRC

NRC

‘Een pleidooi voor vrouwen om te vertrouwen op hun intuïtie, vooral eigenwijs te zijn en te blijven “zeuren” als het om hun hart, lijf en leden gaat. Net zolang tot de dokter luistert.’ – Dieuwertje Blok

‘Een aanrader voor elke arts die geïnteresseerd is in het patiëntperspectief’ – Medisch Contact

Medisch Contact

Hella de Jonge

Hella de Jonge

Hella de Jonge-Asser (1949), beeldhouwster en schrijfster volgde de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en exposeerde haar werk in diverse galeries. Ze is verantwoordelijk voor veel van de grafische aankleding, de decor- en kostuumontwerpen en de muzikale omlijsting van de solovoorstellingen van haar man Freek de Jonge. Hella de Jonge debuteerde in 2006 met het autobiografische boek 'Los van de Wereld', in 2012 gevolgd door 'Spring'. In 2014 maakte ze de film 'Verlies niet de moed', over de oorlogsgeschiedenis van haar familie. 'Hartschade' verscheen in 2018. (Foto Koos Breukel)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights