Heenkomen

Over de verhoudingen tussen man en vrouw, het Westen en India, moeder en zoon, ambitie en het lot.
‘Heenkomen’ van Pankaj Mishra is een scherpe roman over eigentijdse thema’s als ongelijkheid en #MeToo. Hoofdpersoon Arun droomt ervan te ontsnappen aan zijn familie, het leven in een kleine stad en zijn lage kaste. Aan het prestigieuze Indian Institute of Technology in Delhi ontmoet hij vrienden die bereid zijn tot het uiterste te gaan om te slagen. Arun zelf wordt vertaler in een klein dorpje in de Himalaya. Daar wordt hij bezocht door Alia, een schrijfster en influencer, die onderzoek doet voor een groot verhaal over een mondiaal financieel schandaal. Pankaj Mishra is een van de belangrijkste schrijvers en intellectuelen van onze tijd. Zijn ‘Tijd van woede’ geldt als een moderne klassieker.
Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025473259
  • Pagina's: 352 pagina's
  • Vertaler: Jeske van den Velden

Dit boek in de media

''Heenkomen' voelt als een verre reis; als een inkijkje in een wereld die je niet kent (…), maar die wel een waarachtige nieuwsgierigheid opwekt. […] De vele raakvlakken met het echte India maken van 'Heenkomen' een als roman vermomde maatschappijkritiek (...).'

De Volkskrant

'Mishra zet de innerlijke strijd van het hoofdpersonage uiteen in een prachtig meanderend en associatief proza.'

VPRO Gids

Pankaj Mishra

Pankaj Mishra

Pankaj MIishra is een van de belangrijkste schrijvers en intellectuelen van onze tijd. Hij is geboren in India, woont en werkt in Londen, en schreef diverse romans, essays en geschiedenisboeken. Zijn Tijd van woede geldt als een moderne klassieker.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights