Heer & meester

berichten uit de voormalige Dubbelmonarchie

Een persoonlijke verhaal over een veranderende samenleving en een verdwijnende wereld. Beeldend en bij vlagen hilarisch vertelt Scholten hoe het is je te vestigen in een nieuw land.
In 'Heer en Meester' beschrijft Jaap Scholten hoe hij een jaar na de val van de muur in Boedapest kwam, en verliefd werd: op een vrouw, een stad en een land– in die volgorde. Laag in de straten hing een doordringende bruinkooldamp. De brede boulevards waren gevuld met Trabantjes en de negentiende eeuwse gevels zaten vol kogelgaten. Voor het equivalent van anderhalve euro kocht men in de Piaf bar, op dat moment de enige nachtclub van de stad, een fles Hongaarse champagne en was men de koning. Twaalf jaar later vervulden hij samen met zijn vrouw- die vrouw, een oude droom: ze kochten een bouwval in Boedapest en een herenboerderij en akkerland in de zuidelijke heuvels van Hongarije, en gingen het leven van weleer leiden. Zomers op het land, ’s winters in de stad. In een heldere stijl en met oog voor detail verweeft Jaap Scholten het persoonlijke en het historische en schept hij een beeld van een veranderende samenleving en een verdwijnende wereld. Tegelijk verhaalt hij beeldend en bij vlagen hilarisch over hoe het is je te vestigen in een nieuw land.
Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025446925
  • Pagina's: 336 pagina's

Jaap Scholten

Jaap Scholten

Jaap Scholten (1963) woont sinds 2003 hoofdzakelijk in Hongarije en schreef onder meer de romans Tachtig, De wet van Spengler en Suikerbastaard. Voor Kameraad Baron werd hij genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl Prijs en ontving hij de Libris Geschiedenis Prijs. In 2022 verscheen Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper, over de oorlog in Oekraïne. Zijn boeken en verhalen zijn vertaald in het Engels, Duits, Frans, Hongaars, Kroatisch en Roemeens.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights