Herinneringen aan het levenloze

Michiel Cox

In ‘Herinneringen aan het levenloze’ schetst Michiel Cox het verhaal van een toneelstudent die met zijn vriendin gaat samenwonen in Rotterdam. Tijdens het uitpakken van de dozen denkt hij na over zijn afstudeervoorstelling, maar hoe dichter het moment nadert waarop hij moet presteren, hoe sterker de verlamming en apathie toeslaan. Verderop in de stad ligt een vrouw dood in bed. Ze vraagt zich af waarom niemand haar heeft gevonden. En waarom ligt ze met haar hoofd bij het voeteneinde? Ogenschijnlijk zijn er geen overeenkomsten tussen de student en de vrouw, tot blijkt dat mislukte dromen en de daarbij horende eenzaamheid hun levens beheersen. ‘Herinneringen aan het levenloze’ is een ontroerende roman die de grenzen van de verbeelding opzoekt. Het is een ontluisterend verhaal over de onzichtbare inwoners van een stad. Of beter: over de mensen die we liever niet zien.
€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025471927
Pagina's
144
Type
Paperback / softback
Afmeting
200 mm x 126 mm x 16 mm
Gepubliceerd
mei 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

De taal van Cox is knisperfris, vol mooie beelden. Zonder literair spierballenvertoon weet hij zowel de vrouw als de toneelstudent in hun kern neer te zetten. - Noordhollands Dagblad (vier sterren)

- Noord Hollands dagblad