Herinneringen aan het levenloze

Auteur: Michiel Cox
Over de onzichtbare inwoners van een stad en de mensen die we liever niet zien.
In ‘Herinneringen aan het levenloze’ schetst Michiel Cox het verhaal van een toneelstudent die met zijn vriendin gaat samenwonen in Rotterdam. Tijdens het uitpakken van de dozen denkt hij na over zijn afstudeervoorstelling, maar hoe dichter het moment nadert waarop hij moet presteren, hoe sterker de verlamming en apathie toeslaan. Verderop in de stad ligt een vrouw dood in bed. Ze vraagt zich af waarom niemand haar heeft gevonden. En waarom ligt ze met haar hoofd bij het voeteneinde? Ogenschijnlijk zijn er geen overeenkomsten tussen de student en de vrouw, tot blijkt dat mislukte dromen en de daarbij horende eenzaamheid hun levens beheersen. ‘Herinneringen aan het levenloze’ is een ontroerende roman die de grenzen van de verbeelding opzoekt. Het is een ontluisterend verhaal over de onzichtbare inwoners van een stad. Of beter: over de mensen die we liever niet zien.
Lees meer
19,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025471927
  • Pagina's: 144 pagina's

Dit boek in de media

'De taal van Cox is knisperfris, vol mooie beelden. Zonder literair spierballenvertoon weet hij zowel de vrouw als de toneelstudent in hun kern neer te zetten.' - Noordhollands Dagblad (vier sterren)

Noord Hollands dagblad

'Indringend opgeschreven. […] Dit proces, waarin een kwetsbaar mens oprijst, vertelt Cox op een bijzonder fraaie en trefzekere manier.' - Wykein

Michiel Cox

Michiel Cox

Michiel Cox (1989) studeerde aan de Universiteit Antwerpen en de Toneelacademie Maastricht. Hij schrijft toneelstukken en korte verhalen die werden gepubliceerd in 'Deus Ex Machina' en 'Kluger Hans'. Hij woont en werkt in Rotterdam. 'Messias van niks' is zijn debuutroman en is verschenen in augustus 2019. In mei 2022 verschijnt zijn tweede roman 'Herinneringen aan het levenloze'.

(Foto: Fjodor Buis)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights