Het boek der tranen

Huilen is het meest menselijke gedrag dat er is. Heather Christle onderzocht de rol van tranen in onze samenleving. Ze leert ons verlies, rouw, kunst, en ook vreugde beter te begrijpen.
In ‘Het boek der tranen’ onderzoekt Heather Christle het meest menselijke gedrag dat er is: huilen. In een mozaïek van wetenschap, poëzie, geschiedenis, literatuur, populaire cultuur en gesprekken met vrienden onderzoekt Christle de rol van tranen in onze samenleving. Haar culturele analyse is verweven met het verhaal over haar rouw om het verlies van haar beste vriend door zelfmoord, haar zwangerschap en de geboorte van haar eerste kind, en haar depressie. Haar eerlijke, poëtische en associatieve stukjes leren ons verlies, rouw, kunst, en ook vreugde beter te begrijpen.
Lees meer
9,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045041704
  • Vertaler: Koen Boelens, Helen Zwaan

Heather Christle

Heather Christle

Heather Christle (1980) schrijft poëzie en geeft les in creatief schrijven aan de Emory University in Atlanta. Van haar hand verschenen de bundels 'The Difficult Farm', het met de Believer Poetry Award bekroonde 'The Trees The Trees', 'What is Amazing' en 'Heliopause'. Haar gedichten verschenen in The New Yorker, London Review of Books en vele andere tijdschriften. 'Het boek der tranen' is haar eerste non-fictieboek.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights