Het boek van Memory

Petina Gappah

Literaire pageturner van een geboren verhalenverteller

De achtentwintigjarige Memory kwijnt weg in de Extra Beveiligde Inrichting Chikurubi in Harare Zimbabwe, waar ze berecht en veroordeeld is voor de moord op Lloyd Hendricks, haar adoptievader. Haar staat de doodstraf te wachten. Het kan elk moment gebeuren, of ze kan er tot in lengte van dagen op wachten. Haar advocate dringt erop aan dat ze alles opschrijft precies zoals zij het zich herinnert. Haar beroepsprocedure loopt nog, maar de uitkomst is verre van zeker. Memory schrijft dus zowel letterlijk als figuurlijk voor haar leven. Hoe is Lloyd om het leven gekomen? Hoe kwam Memory als meisje van negen bij hem te wonen? Waarom gelooft ze dat haar ouders haar verkocht hebben? En is alles precies zo gegaan als zij zich herinnert?

€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025446536
Pagina's
304
Type
Paperback / softback
Vertaler
Ingeq Kok
Afmeting
211 mm x 136 mm x 25 mm
Gepubliceerd
januari 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Met humor en een flinke dosis cynisme wapent Memory zich tegen het onrecht. Geestig zijn vooral de anekdotes over haar excentrieke medegevangenen en de vrouwelijke cipiers, die dankbaar profiteren van de heersende corruptie.’ – Trouw Letter & Geest 

Hartverscheurend relaas. - ****de Volkskrant