Het Communistisch Manifest

.. in de 21e eeuw

De klassieke tekst begrijpelijk gemaakt voor de lezer van nu. Verplichte kost voor jonge revolutionaire én doorgewinterde socialisten!
Ruim 175 jaar geleden publiceerden Karl Marx en Friedrich Engels ‘Het Communistisch Manifest’. Het werd één van de invloedrijkste teksten in de wereldgeschiedenis. In 'Het manifest' analyseerden Marx en Engels in klare taal hoe het kapitalistisch systeem enkel ten goede komt aan een kleine elite en riepen ze op tot de ontmanteling ervan. Het manifest heeft generaties revolutionairen geïnspireerd en vormde hét denkkader voor mensen die willen strijden voor een betere wereld. In deze nieuwe uitgave in samenwerking met socialistisch tijdschrift ‘Jacobin Nederland’ wordt de klassieke tekst op toegankelijke wijze toegelicht en van context voorzien, met een inleiding van Hannah van Binsbergen en een leeswijzer van Helmer Stoel. In spraakmakende essays laten Harriët Bergman, Grâce Ndjako en Reijer Hendrikse daarnaast zien hoe het manifest relevant is voor de sociale en ecologische strijd van de eenentwintigste eeuw.
Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045049724
  • Pagina's: 152 pagina's
  • Vertaler: Herman Gorter

Friedrich Engels

Friedrich Engels (1820-1895) was één van de invloedrijkste politiek denkers van de negentiende eeuw. 

Meer boeken van deze auteur

Hannah van Binsbergen

Hannah van Binsbergen is de hoofdredacteur van Jacobin Nederland. Als schrijver en dichter werd ze bekend met politiek betrokken werk, zoals de roman Harpie en haar dichtbundels Kwaad Gesternte (VSB-poëzieprijs 2017) en Kokanje. Van Binsbergen is actief in grassroots arbeidsactivisme. 

Meer boeken van deze auteur

Karl Marx

Karl Marx (1818-1883) was één van de invloedrijkste politiek denkers van de negentiende eeuw. 

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights