Het Communistisch Manifest

.. in de 21e eeuw

Het Communistisch Manifest - cover
De klassieke tekst naar het nu vertaald met een leeswijzer en prikkelende essays. Verplichte kost voor jonge revolutionaire én doorgewinterde socialisten!
175 jaar geleden publiceerde Karl Marx en Friedrich Engels ‘Het Communistisch Manifest’. Het werd één van de invloedrijkste teksten in de wereldgeschiedenis. In het Manifest analyseerden Marx en Engels in klare taal hoe het kapitalistisch systeem enkel ten goede komt aan een kleine elite en riepen ze op tot de ontmanteling ervan. Het manifest heeft generaties aan revolutionairen geïnspireerd: het vormde het denkkader voor mensen die zich niet neerleggen bij de status quo en die willen strijden voor een betere wereld. In deze nieuwe uitgave in samenwerking met socialistisch tijdschrift ‘Jacobin Nederland’ wordt de klassieke tekst op toegankelijke wijze toegelicht en van context voorzien, met een inleiding van Hannah van Binsbergen en een leeswijzer van Helmer Stoel. In spraakmakende essays laten Harriët Bergman, Grâce Ndjako, Reijer Hendrikse en Rodrigo Fernandez daarnaast zien hoe het manifest ons kan helpen de sociale en ecologische strijd vorm te geven in de 21e eeuw.
Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


15,00
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045049724
  • Pagina's: 112 pagina's
  • Vertaler: Herman Gorter

Friedrich Engels

Friedrich Engels (1820-1895) was één van de invloedrijkste politiek denkers van de negentiende eeuw. 

Meer boeken van deze auteur

Hannah van Binsbergen

Hannah van Binsbergen is de hoofdredacteur van Jacobin Nederland. Als schrijver en dichter werd ze bekend met politiek betrokken werk, zoals de roman Harpie en haar dichtbundels Kwaad Gesternte (VSB-poëzieprijs 2017) en Kokanje. Van Binsbergen is actief in grassroots arbeidsactivisme. 

Meer boeken van deze auteur

Karl Marx

Karl Marx (1818-1883) was één van de invloedrijkste politiek denkers van de negentiende eeuw. 

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights