Het dreigbed

Bertram Koeleman

In een stad in verval stuit een zwerver op een man die lezingen houdt over het einde van de mensheid. Een docent neemt overspel als onderwerp voor een schrijfoefening en ziet zijn college veranderen in een wraakoefening. In een uitzichtloze oorlog wordt een strijder opgezadeld met een mysterieuze missie. Wanneer een vriendin een ‘dreigbed’ voorstelt als opvoedingstip, ontketent dit onvermoede verlangens in de wanhopige ouders. Ondertussen zwerft de schrijver zelf van het ene logeeradres naar het volgende, worstelend met vragen die hij nooit eerder hoefde te stellen. Bertram Koelemans thema’s en obsessies zijn op iedere pagina voelbaar: de uitdagingen van het ouderschap, de complexiteit van familiebanden, en uiteenlopende vormen van afhankelijkheid, waarvan de liefde niet de minste is. Het dreigbed is Koeleman op zijn best. Duister, geestig, ontroerend en verontrustend. Wat misschien nog het meest beangstigend is: het is zijn meest persoonlijke boek tot nu toe.
€ 21,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025458072
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 23 mm
Gepubliceerd
augustus 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘In kraakheldere, enigszins absurdistische verhalen moet het werkelijke het onwerkelijke aantonen.’ ●●●● – NRC

‘Een diepe buiging voor dit vertellersvernuft.’ – Trouw 

‘De beste verhalen zijn risicovolle verhalen. Verhalen waarin iets op het spel staat: liefst zowel voor de personages, als voor de lezer. Bertram Koeleman is op dat vlak de spannendste schrijver in het Nederlandse taalgebied. (…) Koeleman dringt als een uiterst geniaal illusionist het hoofd van de lezer binnen. (…) briljant metafictief.’ – Tzum