Het echte leven

Adeline Dieudonné

Het echte leven van Adeline Dieudonné speelt zich af in een Vinex-wijk zoals er zoveel bestaan. Een naargeestig huis met een kamer vol opgezette dieren, een sadistische vader en een murwgeslagen moeder. Dat is de gezinssituatie van de 10-jarige vertelster. Als zij en haar broertje getuige zijn van een gruwelijk ongeluk, trekt hij zich terug in zichzelf. Nu broer en zus ook elkaar kwijt zijn, lijkt alle hoop op geluk verloren. Maar dan neemt de hoofdpersoon in al haar kwetsbaarheid het lot in eigen hand. Vastbesloten neemt ze zich voor om koste wat het kost de lach op het gezicht van haar broertje terug te brengen. Dat blijkt geen eenvoudige taak. Als ze dan zelf op de proef wordt gesteld – door haar eigen vader – neemt ze zich voor: ik zal in dit leven geen prooi zijn. Het echte leven is het romandebuut van Dieudonné, en werd meteen overladen met prijzen.
€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025454647
Pagina's
208
Type
Paperback / softback
Vertaler
Kris Lauwerys, Isabelle Schoepen
Afmeting
180 mm x 125 mm x 21 mm
Gepubliceerd
augustus 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Brusselse literaire sensatie Adeline Dieudonné scoort met gruwelijk scherp debuut.’ – Els Maes, De Morgen

‘Het romandebuut van Adeline Dieudonné smaakt naar meer.’★★★★ – Marijke Arijs, De Standaard

‘[Het echte leven] is heel helder. Het is het perspectief van een meisje, en de gruwelijkheden worden daardoor zo heftig. Tegelijk heeft het verhaal wel een sprankje hoop in zich. Lees het!’ - Onno Blom, Nieuwsweekend