Het hoge noorden

Louis Beyens

een encyclopedie van Arctis

In de Arctis leven al vele duizenden jaren mensen, dieren, planten en microben. Ze hebben zich aangepast aan de extreme omstandigheden, het is hun 'thuis'. Maar hun thuis heeft een dynamisch en kwetsbaar ecosysteem dat door klimaatverandering - die zich daar meer manifesteert dan elders - wordt bedreigd. De noordpool is geen geïsoleerd gebied, het is sterk verbonden met de rest van de wereld: zee- en luchtstromingen vanuit het zuiden zorgen voor de aanvoer van warmte en vervuilende stoffen; vogels pendelen tussen de Arctis en hun overwinteringsgebied; planten in het noordpoolgebied treffen we ook aan in de gebergten van de gematigde gebieden; en de economische en maatschappelijke banden tussen de noordelijke volkeren en de meer zuidelijke landen zijn niet meer weg te denken. In dit boek zijn de meest essentiële lemma's bijeengebracht om dit fascinerende gebied te begrijpen én te appreciëren.
€ 25,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045024271
Pagina's
464
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 28 mm
Gepubliceerd
mei 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Meer een aangenaam leesboek dan een encyclopedie. - De Morgen

Een fijn boek om door te grasduinen. Liefhebbers van verre streken -, en al helemaal als het daar een beetje fris mag zijn – komen goed aan hun trekken. Ook met de wetenschappelijke uitleg zit het wel snor. Zo kom je alles te weten over de Noordpool, van atmosferische fenomenen tot zoetwatervissen, en kun je wegdromen naar – nu nog – een van de mooiste plekken op aarde.  - New Scientist