Het hoge noorden

een encyclopedie van Arctis

Auteur: Louis Beyens
In de Arctis leven al vele duizenden jaren mensen, dieren, planten en microben. Ze hebben zich aangepast aan de extreme omstandigheden, het is hun 'thuis'. Maar hun thuis heeft een dynamisch en kwetsbaar ecosysteem dat door klimaatverandering - die zich daar meer manifesteert dan elders - wordt bedreigd. De noordpool is geen geïsoleerd gebied, het is sterk verbonden met de rest van de wereld: zee- en luchtstromingen vanuit het zuiden zorgen voor de aanvoer van warmte en vervuilende stoffen; vogels pendelen tussen de Arctis en hun overwinteringsgebied; planten in het noordpoolgebied treffen we ook aan in de gebergten van de gematigde gebieden; en de economische en maatschappelijke banden tussen de noordelijke volkeren en de meer zuidelijke landen zijn niet meer weg te denken. In dit boek zijn de meest essentiële lemma's bijeengebracht om dit fascinerende gebied te begrijpen én te appreciëren.
Lees meer
27,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045024271
  • Pagina's: 464 pagina's

Dit boek in de media

'Een fijn boek om door te grasduinen. Liefhebbers van verre streken -, en al helemaal als het daar een beetje fris mag zijn – komen goed aan hun trekken. Ook met de wetenschappelijke uitleg zit het wel snor. Zo kom je alles te weten over de Noordpool, van atmosferische fenomenen tot zoetwatervissen, en kun je wegdromen naar – nu nog – een van de mooiste plekken op aarde.' - New Scientist

New Scientist

'Meer een aangenaam leesboek dan een encyclopedie.' - De Morgen

De Morgen

Louis Beyens

Louis Beyens

Louis Beyens is emeritus hoogleraar biologie bij de onderzoeksgroep Ecosysteembeheer aan de Universiteit Antwerpen. Eerder schreef hij De graangodin (2009) over het ontstaan van de landbouw en Het masker van de raaf (2010) over leven op de noordpool.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights