Het is maar bloed

Jerry Hormone

Met 'Het is maar bloed' levert Jerry Hormone het geschreven equivalent van een reeks klappen in het gezicht. Rechttoe rechtaan, zonder in te houden, hier en nu, balt hij alle pijn als een vuist samen. Het is maar bloed verhaalt over het lichamelijke en geestelijke geweld dat we elkaar, maar vooral ook onszelf dag in dag uit aandoen. Gewoon, omdat we niet beter weten. Een eenzame alcoholist weet zich niet in te houden en valt bij zijn buren door de glazen salontafel. Een autistisch jongetje praat alleen via sokpoppen met zijn ouders. Een Peruaan koopt zijn vlees in de dierenwinkel. Na een openhartig gesprek met zijn moeder vergrijpt een kleuter zich aan zijn zusje. Eerst grijpt het je aan, zoveel onverschillige wreedheid. Maar plots zie je er de humor van in. Eigenlijk valt er niets te lachen en toch doe je het. Jerry Hormone maakt ons medeplichtig: hij is een meester van de schuldige lach.
€ 20,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025445980
Pagina's
176
Type
Paperback / softback
Afmeting
200 mm x 126 mm x 17 mm
Gepubliceerd
januari 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Jerry Hormone schrijft soepel over alle mogelijke vormen van ellende.’ – Uitgelezen Boeken

‘Vijftien korte verhalen waar je een ongemakkelijk gevoel van krijgt.’ – AD

‘Weinig schrijvers hebben in Nederland zo’n wilde, soevereine en tegelijkertijd succesvolle levensloop als Jerry Hormone. (…) Rock-‘n-roll stroomt door de aderen van Hormone en zit in de haarvaten van al zijn werk.’ – Schrijven Magazine