Het laatste gouden jaar

Florian Illies

Nog meer 1913

Vol humor en elegantie beschrijft Florian Illies in Het laatste gouden jaar verhalen uit het jaar 1913. Na het succes van de bestseller 1913 was Illies nog niet uitverteld. Er was simpelweg te veel bronnenmateriaal. Opnieuw dook hij in de geschiedenis en verzamelde nieuwe verrassende, vermakelijke en opmerkelijke momenten uit dit sleuteljaar: Marcel Proust wordt verliefd op zijn chauffeur, Ernest Hemingway begint zijn amateurcarrière als bokser en een Russische prinses verlaat haar familie voor de legendarische Raspoetin, om vervolgens de eerste vrouwelijke militaire piloot in de geschiedenis te worden.
€ 17,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045039091
Pagina's
240
Type
Paperback / softback
Vertaler
Ralph Aarnout
Afmeting
210 mm x 135 mm x 18 mm
Gepubliceerd
februari 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘1913 was Het laatste gouden jaar. Onder deze titel mag de lezer zich verheugen in een baaierd van artistieke hoogtepunten, culturele welvaart, technische hoogstandjes en moderne maatschappelijke ontwikkelingen waarmee de Twintigste Eeuw zich aankondigt. [...] Een heerlijk boek dat de lezer meesleept door een branding van verrukkelijke verhalen.’ – Job ter Steege, Leeskost.nl