Het leven moet maar even wachten

wat ik leerde van long Covid

Het leven moet maar even wachten - cover
Een verhaal over de omgang met de ziekte long covid. Onzekerheid en tegenslagen worden uiteindelijk opgevolgd door acceptatie en een andere inrichting van het leven. Dat blijkt de sleutel tot herstel.
‘Het leven moet maar even wachten’ is het verslag van Bregje Bleeker over haar omgang met deze nog niet lang bekende ziekte. Half maart 2020 reed schrijfster Bregje Bleeker na een sabbatical van ruim een jaar vanuit Zuid-Frankrijk terug naar Amsterdam. Ze arriveerde in Amsterdam precies op de dag waarop Nederland voor de eerste keer op slot ging. Terwijl Bregje de stad inreed begon ze zich steeds minder lekker te voelen. Hooikoorts? Een griepje? Het jaar dat erop volgde was ze extreem moe en kreeg last van veel symptomen van wat we nu long covid noemen. Ze schrijft prachtig over het verstrijken van de tijd gedurende haar ziekte, de onzekerheid, het beter willen worden, de tegenslagen en uiteindelijk acceptatie en een andere inrichting van het leven. Dat blijkt de sleutel tot herstel. Haar verhaal laakt het gebrek aan medische en maatschappelijke aandacht voor long covid en staat vol praktische tips om met de ziekte om te gaan.
Lees meer
7,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045047355

Dit boek in de media

'Ze schrijft prachtig over het verstrijken van de tijd gedurende haar ziekte, de onzekerheid, het beter willen worden, de tegenslagen en uiteindelijk acceptatie en een andere inrichting van het leven.' - Brabeau

Bregje Bleeker

Bregje Bleeker

Bregje Bleeker debuteerde succesvol met de roman 'De walrus' (2007), die tien jaar later in herschreven versie opnieuw werd uitgebracht. In 2017 verscheen ook haar tweede roman 'Eva', in 2022 verscheen 'Het leven moet maar even wachten'. Daarnaast schreef ze onder andere biografieën in opdracht en werkt ze voor de gemeente Amsterdam als kwartiermaker.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights