Het lied van de goden

Reggie Baay

‘Het lied van de goden’ van Reggie Baay is het aangrijpende verhaal van de tot slaaf gemaakte Flora van Makassar, die in de 18e eeuw als jong meisje in Oost-Indië wordt geroofd en door een VOC-koopman wordt meegenomen naar de Republiek. Parallel aan haar geschiedenis loopt die van de regent van een Amsterdams tuchthuis, Joachim van der Elst, een man met een tomeloze ambitie. De wegen van Flora en Van der Elst kruisen elkaar op verschillende manieren. Flora vertrouwt de lijdensweg die ze heeft afgelegd aan het papier toe en dit zal leiden tot de roemloze ondergang van Van der Elst. ‘Het lied van de goden’ is op feiten gebaseerd en geeft een beeld van de nog relatief onbekende slavernij in de Oost en het tragische lot van de tot slaaf gemaakten die destijds legaal en illegaal werden meegenomen en in ons land aan hun einde kwamen.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025470548
Pagina's
352
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 135 mm x 29 mm
Gepubliceerd
februari 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘[In Het lied van de goden] wordt een relatief onderbelicht deel van de slavernij beschreven – niet dat van het werk op plantages, maar dat van rijke Europeanen die de machtsverhouding seksueel uitbuitten. Baay [laat] ook nog eens zien hoe belangrijk geschiedschrijving is.’  – NRC Handelsblad