Het monsterschip

Luc Panhuysen

Maarten Tromp en de armada van 1639

In ‘Het monsterschip’ vertelt Luc Panhuysen ,met opmerkelijke details over het rauwe leven op zee, op meeslepende wijze het nieuwe verhaal van admiraal Tromp en de historische zeeslag bij Duins. Op de plechtigheid rond Tromps benoeming tot admiraal in 1637 viel op dat het feestvarken er bedrukt uitzag. Het vaderland stond er maritiem gezien op dat moment dan ook beroerd voor. Spanje rukte op in de noordelijke wateren. Visserij en koopvaardij leden onder kaperij. In Den Haag riep men dat het land aan de zeekant werd belegerd. Twee jaar later zou Tromp de Spaanse opmars een definitief halt toeroepen door de armada vernietigend te verslaan. Hoe was dat mogelijk? Een vloot bestond uit meer dan alleen hout en canvas, het was ook een organisatie, zo begreep Tromp. Onvermoeibaar zoekt hij naar manieren om de zeemacht sterker te maken dan de som der schepen. Wanneer hij uiteindelijk de strijd aanbindt met de Spaanse overmacht, formeert hij zijn vloot tot een ‘monsterschip’.
€ 29,99 Hardback Op voorraad
ISBN
9789045040714
Pagina's
320
Type
Hardback
Afmeting
238 mm x 162 mm x 28 mm
Gepubliceerd
september 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

In 1639 brengt admiraal Maarten Tromp met de armada de Spaanse opmars tot een halt. In dit boek vertelt Luc Panhuysen het verhaal van de slag bij Duins, met opmerkelijke details over het leven op zee.

Panhuysen is een begenadigd verteller, die de sfeer van het bonkige zeemansleven in de zeventiende eeuw weet op te roepen. Met veel gevoel voor detail beschrijft hij het optreden van Tromp. – Historisch Nieuwsblad

‘Het resultaat mag er zijn. Meesterverteller Luc Panhuysen schetst een levendig portret van een zeeheld die het tij wist te keren.’ - Historisch Nieuwsblad

‘Rasverteller Panhuysen beschrijft hoe Tromp er met beperkte midden het beste van probeerde te maken.’ – Trouw 

‘Historicus en journalist Luc Panhuysen brengt deze gebeurtenissen met veel sjeu en oog voor detail tot leven.’- Espanje!