Het trouwservies

Benno Barnard

Je moet enige moed hebben om poëzie te schrijven zoals Benno Barnard dat doet in 'Het Trouwservies'. In ogenschijnlijk regelmatige vormen, met eruditie en een liefde voor het klassieke, lijkt het erop dat Barnard niet bang is om zich buiten zijn tijd te plaatsen. En dat is ook zo: de ware poëtische taal is geen taal van nu, maar taal van gister en morgen. Maar wie denkt dat de dichter zich in Het trouwservies aan de werkelijkheid probeert te onttrekken, vergist zich deerlijk. Dat kan ook helemaal niet, blijkt uit deze verzen die bijna uit hun voegen barsten van het leven. Want als je goed leest, zie je de barstjes in het servies: hoe prachtig deze gedichten ook zijn, de werkelijkheid wringt zich een weg naar buiten, die maken dat deze gedichten meer dan alleen mooi zijn: Barnard graaft diep.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025451509
Pagina's
96
Type
Paperback / softback
Afmeting
212 mm x 134 mm x 11 mm
Gepubliceerd
november 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Zijn (Barnards) nieuwe bundel getuigt van veel aandacht voor vorm én inhoud’ *****- Arie van den Berg,  NRC Handelsblad

‘Indrukwekkende gedichten’ ***** - Arie van den Berg, NRC Handelsblad

De ironie, de belezenheid en het vakmanschap van Barnard maken dat deze gedichten goed te verteren blijven.’ – Noordhollands Dagblad