Het water bewaart ons

Auteur: Haro Kraak
Een beklemmende roman over traditie, wantrouwen en het wankele geloof in het verhaal dat ieder mens en iedere gemeenschap over zichzelf vertelt.
In ‘Het water bewaart ons’ schetst Haro Kraak het verhaal van Elsa die al jaren op Schokland woont. Door stijgend water is dat opnieuw een eiland geworden waar een trots volk afgesloten van de samenleving leeft. Elsa komt oorspronkelijk van buiten en heeft zich omwille van de liefde voor Age aangepast aan de strenge mores van het eiland. Maar daar komt verandering in met de komst van een nieuwkomer. Terwijl Elsa zich afvraagt of ze er ooit echt bij zal horen, toont het eiland zich van een kant die het tot dan toe zorgvuldig verborgen hield. ‘Het water bewaart ons’ is een beklemmende roman over traditie, wantrouwen en het wankele geloof in het verhaal dat ieder mens en iedere gemeenschap over zichzelf vertelt.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025472344
  • Pagina's: 264 pagina's

Dit boek in de media

‘een rijk boek, (…) dreigend als noodweer, maar helder als kraanwater.’ [waardering: vier sterren]

Limburgs Dagblad / Dagblad de Limburger

'Kraak weet zijn lezers met spannende ontwikkelingen wel bij de les te houden.'

Noord Hollands dagblad

Haro Kraak

Haro Kraak

Haro Kraak (1986) is socioloog en redacteur van 'de Volkskrant'. Zijn debuutroman 'Lekhoofd' werd in 2016 genomineerd voor de Bronzen Uil. De Stichting Verhalende Journalistiek riep hem in 2020 uit tot Meesterverteller. Als journalist beschrijft hij de cultuurstrijd van onze tijd. Als romanschrijver plaatst hij zich daar nu middenin. 'Het water bewaart ons' is zijn tweede roman en is verschenen in april 2022.

Foto: Fjodor Buis

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights