Hildeke

Lieve Joris

Lieve Joris duikt in ‘Hildeke’ opnieuw in haar familiegeschiedenis, nadat zij in ‘Terug naar Neerpelt’ had geschreven over haar bewonderde en verguisde broer Fonny. Door de toenemende zorg voor haar ouders wordt ze teruggezogen naar het Vlaanderen van haar jonge jaren: de moeder die ze te weinig kende, de weerbarstige vader die vooral oog had voor zijn verloren zoon. En dan is er Hildeke, ‘dat andere uiterste op de schaal van het menselijk tekort’, die na de dood van haar ouders onder de hoede komt van haar broers en zussen. Hildeke heeft een ‘zingend hartje’, waardoor ze alom geliefd is, maar beschikt ook over een feilloze antenne voor goed en kwaad. Met liefde en humor portretteert Lieve Joris haar Vlaamse achterland. Terwijl het schuldgevoel over haar jarenlange afwezigheid knaagt, steken familiespanningen de kop op. Maar gaandeweg verzoent ze zich met de wereld die ze op haar negentiende ontvluchtte.
€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045046969
Pagina's
144
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 141 mm x 14 mm
Gepubliceerd
september 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Een warm en humorvol familieportret waar de liefde van afspat.

- ZIN magazine

In een sobere stijl, liefdevol en met veelzeggende details beschrijft Joris haar milieu van herkomst.

- VPRO Gids

‘In het fijnzinnige memoir Hildeke wekt Lieve Joris haar gekoesterde zusje met het syndroom van Down tot leven. En meteen ook weer het nest waaruit Joris wegfladderde.’

- De Morgen