Hoe overleef ik de moderne wereld

Alain de Botton, School of Life, The

‘Hoe overleef ik de moderne wereld” van Alain de Botton & The School of Life is de ultieme gids voor het navigeren door onze ongewone tijden. Het boek behandelt onze relatie met de nieuwsmedia, onze ideeën over liefde en seks, onze veronderstellingen over geld en onze carrières, onze houding ten opzichte van dieren en de natuur, onze bewondering voor wetenschap en technologie, ons geloof in individualisme en secularisme – en onze verhouding tot rust en eenzaamheid. De moderne wereld heeft ons een reeks buitengewone voordelen en geneugten gebracht, waaronder technologie, medicijnen en entertainment. Maar het kan ook voelen alsof de moderne tijd ons steeds dieper in hebzucht, wanhoop en opwinding dompelt. Zelden heeft de wereld zich meer bevoorrecht gevoeld. Maar tegelijk voelt de mens zich ook bezorgd, woedend en angstig. Als de moderne tijd (gedeeltelijk) als een ziekte gezien kan worden, is een juiste diagnose misschien wel de remedie. Het boek helpt ons om een kalmere, authentiekere, soms luchtigere relatie aan te gaan met de dwaasheden en obsessies van onze tijd.
€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045045962
Pagina's
344
Type
Paperback / softback
Vertaler
Jelle Noorman
Afmeting
212 mm x 138 mm x 23 mm
Gepubliceerd
maart 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Een herkenbaar (en soms grappig) boek over de worstelende mens.’

- Psychologie Magazine

‘De Botton schrijft over de onderlinge verbondenheid van alles.’

- De Volkskrant

Een kleurrijke bundel mini-essays, mooi vormgegeven en geïllustreerd met fraaie kunstwerken en fotos. […] Onderhoudend, zet gemeenplaatsen op zn kop en becommentarieert ons moderne bestaan op zijn karakteristieke, ondeugende en tegelijk bedachtzame manier. (drie ballen)

- NRC