Imagine hoe creativiteit werkt

Jonah Lehrer

Wist je dat de kleur blauw je kan helpen je creatieve output te verdubbelen, maar dat brainstormsessies juist géén nieuwe creativiteit opleveren? En waarom liet Steve Jobs alle wc’s bij Pixar naar de hal verplaatsen? En dat Bob Dylan zijn beste nummers schreef in een periode dat hij eigenlijk wilde stoppen als muzikant?

In Imagine: hoe creativiteit werkt schrijft New York Times-bestsellerauteur Jonah Lehrer over hoe nieuwe ideeën ontstaan. Hij baseert zich hierbij op recent neurologisch en psychologisch onderzoek. Het levert verrassende conclusies op: creativiteit is niet een talent van uitverkorenen en komt ook niet uit het niets. Het is een combinatie van denkprocessen die we allemaal kunnen leren gebruiken.

Imagine is een sprankelend boek dat je helpt creativiteit te begrijpen en zelf creatiever te worden.

Noot: In 2012 werd bekend dat Jonah Lehrer niet zorgvuldig is omgesprongen met zijn bronvermelding en met de citaten van Bob Dylan. De Amerikaanse uitgever heeft een factchecker in de hand genomen, die heeft het hele boek nagelopen. De paar onzorgvuldigheden die hij in Imagine tegenkwam, zijn in deze Nederlandse editie verbeterd.

€ 20,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025459994
Pagina's
292
Type
Paperback / softback
Vertaler
Robert Vernooy
Afmeting
210 mm x 135 mm x 22 mm
Gepubliceerd
februari 2013
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in