In het zwart van de spiegel

Peter Delpeut

‘In het zwart van de spiegel’ van Peter Delpeut vertelt het verhaal van een filmmaker die lijdt aan een raadselachtige oogkwaal die langzaam zijn blikveld vernauwt. Als troost voor het onbestemde gevoel van verlies dat hem overvalt, gaat hij op zoek naar landschappen – geschilderde. In het voetspoor van de zeventiende-eeuwse landschapsschilder Claude Lorrain reist hij door Europa. Als in een tijdmachine krijgt hij gezelschap van aristocratische kunstverzamelaars, eigenzinnige schilders, kardinalen en spionnen – reisgenoten die ongemerkt zijn eigen verleden spiegelen, waarin het geheim van een spoorloos verdwenen geliefde hem niet loslaat. ‘In het zwart van de spiegel’ is een weergaloze roman, melancholisch van toon en rijk aan overpeinzingen. Liefdesgeschiedenis, reisverhaal, kunsthistorie en essay ineen. Een boek dat je aanspoort om naar buiten te gaan en bewijst dat zonder kunst het leven niets voorstelt.
€ 34,99 Hardback Op voorraad
ISBN
9789025452834
Pagina's
800
Type
Hardback
Afmeting
218 mm x 155 mm x 58 mm
Gepubliceerd
augustus 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

‘Delpeut schrijft slenterend, microgedetailleerd, hij zoomt soms letterlijk in op de vierkante centimeter en dat is even wennen, maar ook fascinerend mindfulnessachtig, hij dwingt je de tijd te nemen, ver van ons huidige jachtige bestaan. (…) Delpeut legt niks op. Hij leidt de weg. En die weg is boeiend tot het eind.’ – Ivo Weyel, Esquire