Klara en de Zon

‘Klara en de Zon’ is de adembenemende roman Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro – schrijver van ‘Laat me nooit alleen’ en Booker Prize-winnaar ‘De rest van de dag’.

Klara is een robot. Ze is een zogenaamde 'Kunstmatige Vriendin' met een uitstekend waarnemingsvermogen, die vanaf haar plek in de winkel nauwkeurig het gedrag gadeslaat van de kinderen die binnenkomen om rond te neuzen met hun ouders. Klara blijft hopen dat een kind haar zal kiezen. Wanneer dat eindelijk gebeurt, en haar bestaan voorgoed lijkt te veranderen, krijgt ze bij haar vertrek naar haar nieuwe gezin de waarschuwing dat ze niet al te veel waarde moet hechten aan de beloften van mensen. Maar Klara houdt haar eigen ideeën erop na.

‘Klara en de Zon’ is een adembenemend mooie roman die ons een blik gunt op onze veranderende wereld door de ogen van een onvergetelijke buitenstaander. Zoals vaker in zijn vindingrijke, verfijnde, aangrijpende boeken onderzoekt Kazuo Ishiguro ook hier wat het betekent om écht van iemand te houden.

Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Luisterboek
Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025473723
  • Pagina's: 352 pagina's
  • Vertaler: Peter Bergsma

Dit boek in de media

‘Meesterlijke literaire sciencefiction.’

VPRO Gids

‘Al vanaf de eerste pagina’s slaagt Ishiguro erin je van Klara te laten houden.’

Friesch Dagblad

‘Een fraaie sciencefictionfabel die draait om liefde en opoffering, om de grenzen van de technologische maakbaarheid en, uiteindelijk, om wat een mens uniek en menselijk maakt.’

Parool

‘Dit eerste boek sinds zijn oeuvre in 2017 [met de Nobelprijs] werd beloond, en zijn achtste roman, laat zien dat de toekenning volkomen terecht was.’ ????

de Telegraaf

‘Zó ongelofelijk knap.’

Nieuwsweekend op Radio 1

‘Zoals vaker in zijn vindingrijke, verfijnde, aangrijpende boeken onderzoekt Kazuo Ishiguro ook hier wat het betekent om écht van iemand te houden.’ - BAAZ

'Kazuo Ishiguro schrijft over een robot die in alles een robot blijft, en waarvan je toch gaat houden ?????.'

De Volkskrant

‘Ronduit aangrijpend. Je moet een grote schrijver zijn om je lezer zo veel om een robot te laten geven.’

Trouw Letter & Geest

‘Een slim, strak geschreven verhaal over menselijkheid, over medeleven, over vrije wil.’ – Thomas Heerma van Voss over de beste boeken van 2021

De Groene Amsterdammer

Kazuo Ishiguro

Kazuo Ishiguro

Kazuo Ishiguro (1954) werd geboren in Japan en verhuisde op vijfjarige leeftijd naar Engeland. Hij is auteur van acht romans en één verhalenbundel. Zijn werk is in meer dan vijftig talen vertaald; van de romans 'De rest van de dag' en 'Laat me nooit alleen' zijn succesvolle, prijswinnende verfilmingen gemaakt. In 2017 werd Ishiguro’s oeuvre met de Nobelprijs voor de Literatuur bekroond.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights