Lang en gelukkig

Auteur: Naoise Dolan
Jane Austen voor Gen Z.
De pas verloofde Celine en Luke horen nog lang en gelukkig te leven. Alleen vindt Celine de piano belangrijker dan huisje, boompje, beestje en gaat Luke serieel vreemd. Celines zusje Phoebe hoort een serieuze baan te zoeken, maar werkt liever in een café. Archie, Lukes ex-geliefde, hoort de carrièreladder te beklimmen en Luke uit zijn hoofd te zetten. Toch verzet hij geen stap. Vivian, Lukes beste vriendin en andere ex, observeert de anderen met een klinische blik alsof ze mieren zijn. Als de dag van de bruiloft nadert en de levens van deze vijf vrienden en geliefden elkaar kruisen, zullen alle personages op zoek moeten gaan naar hun eigen sprookjeseinde. Maar komen daar trouwringen aan te pas?
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Luisterboek
Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025474812
  • Pagina's: 288 pagina's
  • Vertaler: Lisette Graswinckel

Dit boek in de media

‘Een heerlijke pageturner met een originele vorm en een meer dan rake inhoud.’ - Feeling 

Voor de liefhebbers van Sally Rooney: maak kennis met de jonge Ierse schrijfster Naoise Dolan. Haar fantastische roman Lang en gelukkig biedt een heerlijk verfrissende blik op de liefde anno nu. (…) Een sprankelende, scherpe en geestige roman.

JAN

'Een rake, wervelende schets van het moderne queer leven in Dublin anno nu (…) Confronterend, maar vooral buitengewoon vermakelijk.'

ZIN

'Dolan wordt wel eens vergeleken met Sally Rooney. Een terechte vergelijking, want ook Dolan is een ongelofelijk getalenteerde schrijver. Ze heeft oog voor detail en doet rake observaties. Haar boek wordt door Het Parool omschreven als ‘literaire romcom’ en dat vat het verhaal eigenlijk perfect samen: het is goed geschreven én erg grappig.' - Winq
 

‘[een] literaire romcom, voor de liefhebbers van Sally Rooney.’

Nouveau

Lang en gelukkig, de tweede roman van Naoise Dolan, is een aardige literaire romcom in de categorie Sally Rooney light, met verrassende plotwendingen een kwikzilverig geestige dialogen.

Het Parool

Naoise Dolan

Naoise Dolan

Naoise Dolan (Dublin, 1992) debuteerde in 2020 met de roman 'Opwindende tijden'. Het boek verscheen in Engeland
in april 2020 en belandde meteen in de top 10 van de Sunday Timesbestsellerlijst. In het Verenigd Koninkrijk werden meer dan 170.000 exemplaren verkocht. De vertaalrechten werden aan meer dan tien landen verkocht en een tv-verfilming is in de maak. De Nederlandse vertaling verscheen in oktober 2020. In augustus 2023 zal haar nieuwe boek 'Lang en gelukkig' verschijnen.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights