Leven en laten leven

een gedachtewisseling over abortus en zelfbeschikking

De enige manier om ons recht op abortus en zelfbeschikking te beschermen, is er over te praten. Van den Nieuwenhuizen, bekend van @zeikschrift, nodigt in dit essay uit tot een genuanceerd gesprek.
In 'Leven en laten leven’ schrijft rechtshistoricus Madeleijn van den Nieuwenhuizen over abortusrecht. Onlangs werd het recht op legale abortus ingeperkt in de Verenigde Staten en Polen, en ook in veel andere westerse landen wordt de anti-abortuslobby steeds luider. Hoe zeker kunnen we zijn van ons abortusrecht in Nederland? Na bijna veertig jaar legalisering zit abortus nog altijd in de taboesfeer. Tijd voor een gelaagder gesprek over een van onze meest persoonlijke keuzes. Over zelfbeschikking, termijngrenzen, het recht op leven en het belang van toegankelijke abortuszorg. Van den Nieuwenhuizen riep via haar Instagramaccount @Zeikschrift mensen op hun argumenten voor en tegen, ervaringen, twijfels en gedachten over abortus te delen. Ingeleid door een bevlogen en persoonlijk essay, staat een ruime selectie van die reacties in Leven en laten leven, als een genuanceerd gesprek in boekvorm. Want willen we onze wetten en rechten beschermen, dan moeten we ze verdedigen.
Lees meer
16,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045045078
  • Pagina's: 120 pagina's

Dit boek in de media

‘(…) het is boeiend om de gedachten van talloze – ook christelijke – vrouwen en mannen te lezen over zaken als abortus, zelfbeschikking, bedenktijd en de gevoelens van de man.

Katholiek Nieuwsblad

Madeleijn van den Nieuwenhuizen

Madeleijn van den Nieuwenhuizen

`Madeleijn van den Nieuwenhuizen (1991) is rechtshistoricus en media-criticus. Ze werkt als Fulbright PhD-kandidaat aan de City University of New York waar ze onderzoek doet binnen rechtsgeschiedenis. Ze schrijft onder meer voor Vogue, Het Parool en NRC en is regelmatig te gast bij radio- en tv-program-ma’s. Opzij riep haar uit tot een van de tien meest invloedrijke mediavrouwen.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights