Leven

Frank Tallis

wat de grootste psychologen ons vertellen over geluk, onbehagen en zingeven

In ‘Leven’ probeert psycholoog Frank Tallis het leven te duiden. Wat is een zinvol leven? Hoe kunnen we omgaan met onze gedachten, gevoelens, verlangens, angsten? Antwoorden op deze vragen worden vaak gezocht in religie en filosofie. In ‘Leven’ biedt Frank Tallis antwoorden vanuit een ander veld, dat van de psychotherapie. De betekenis van de psychotherapeutische traditie strekt verder dan bijdragen aan de geestelijke gezondheid. De traditie biedt boeiende, realistische visies op mensen en het menselijk bestaan, op samenleving, cultuur en beschaving. Daarnaast illustreert Tallis de werking van verschillende vormen van psychotherapie met intrigerende voorbeelden uit zijn eigen praktijk. Mensen hebben het beter dan ooit tevoren, meer persoonlijke vrijheid, meer comfort, bezit en een langere levensverwachting. Toch is een groot aantal van hen depressief, angstig of ongelukkig. ‘Leven’ biedt een grondige reflectie op dit alles. Behalve een fascinerende geschiedenis van het psychotherapeutisch denken is het ook een toegankelijke praktische gids die ons wegen wijst naar een optimaal leven.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045041018
Pagina's
336
Type
Paperback / softback
Vertaler
Ton Zwaan
Afmeting
208 mm x 135 mm x 24 mm
Gepubliceerd
oktober 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Wat [Tallis’] betoog (…) interessant maakt, is zijn oog voor innerlijke conflicten, voor het belang van verstandig laveren tussen strijdige verlangens en aanvechtingen.’ – Trouw 

‘Een waardevolle, genuanceerde toevoeging aan het denken over de menselijke conditie.’ – Filosofie Magazine

‘Soepel geschreven.’ – Happinez