Licht dat naar ons tast

Verzamelde gedichten

Verzamelde gedichten van de oud-winnaar van de Libris Literatuur Prijs. Zijn gedichten zijn een diep-tragisch en melancholisch zoeken naar contact, waarbij verwondering zijn drijfveer was.
Bernard Dewulf overleed onverwachts op 23 december 2021, hij was pas eenenzestig jaar oud. Bij leven verschenen ‘slechts’ drie dichtbundels van zijn hand: Waar de egel gaat (1995), Blauwziek (2006) en Naar het gras (2018). Dewulf was een zeer begenadigd observator die het leven in heldere taal vatte en naar absolute precisie streefde. Er zijn weinig dichters die zo stijlbewust en op de punt van de naald schrijven. Zijn gedichten kunnen worden gezien als een diep-tragisch en melancholisch zoeken naar contact, waarbij verwondering zijn drijfveer was.
Lees meer
14,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook

Bekijk Hardback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025475260

Bernard Dewulf

Bernard Dewulf

Bernard Dewulf (1960 – 2021) was een Vlaams dichter, toneelauteur, schrijver van beschouwingen over kunst en van fijnzinnige columns voor De Standaard en De Morgen. Hij was ook stadsdichter van Antwerpen.

Dewulf debuteerde in 1995 met de dichtbundel 'Waar de egel gaat', waarvoor hij bekroond werd met de Vlaamse Debuutprijs voor Literatuur. In 2008 kreeg hij voor de essaybundel 'Naderingen, kijken en zoeken naar schilders' de Dirk Martens Literatuurprijs. In 2010 won hij de Libris Literatuurprijs en in 2011 de Inktaap, beiden met zijn bekendste werk 'Kleine dagen'. Dat werd door de jury omschreven als "een stilistisch kroonjuweel met de allure van een getijdenboek met schitterende miniaturen". Hij vertaalde onder meer het klassieke toneelstuk 'Alcestis', in de bewerking van Ted Hughes, zijn theatertekst 'Een Lolita' uit 2013 werd bekroond met de Taalunie Toneelschrijfprijs.

In 2018 verscheen zijn dichtbundel Naar het gras, in 2020 de bundel 'Tuimelingen'. In september 2022 is zijn laatste werk, 'Jaargetijden', postuum verschenen. In december 2023 verschijnt zijn dichtwerk verenigd in de bundel 'Licht dat naar ons tast'.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights