Licht

Gemma Venhuizen

de invloed op lichaam en geest

Licht als energiebron en medicijn

Gemma Venhuizen is gefascineerd door licht, niet alleen vanuit wetenschappelijke belangstelling, maar ook vanuit een persoonlijke behoefte aan licht. Net als veel mensen merkt ze dat licht haar stemming beïnvloedt: op donkere dagen raakt ze in een dip, en op zonnige dagen fleurt ze weer op. Venhuizen onderzocht welke invloed licht heeft op ons welzijn. Wat is licht precies? Wat doet het met ons, geestelijk en lichamelijk? Wat is het verschil tussen natuurlijk en kunstmatig licht? En hoe kunnen we licht optimaal gebruiken?

Voor dit boek ging zij in gesprek met psychologen, slaaponderzoekers, dermatologen, biologen en ingenieurs om de universele behoefte aan licht (en donker) te onderzoeken, en te inventariseren in hoeverre licht cruciaal is voor een betere gezondheid.

€ 20,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045031972
Pagina's
352
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 136 mm x 31 mm
Gepubliceerd
januari 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Er zijn weinig auteurs die het Echt Goed kunnen: ingewikkelde wetenschappelijke materie begrijpelijk maken, zonder het te simplificeren. En dan ook nog mooi en meeslepend schrijven. Wetenschapsjournaliste Gemma Venhuizen kan dat. – Inge Schilperoord in Psychologie Magazine

Gemma Venhuizen heeft met Licht een boek geschreven van alledaags belang. – Bart Jungmann in Sir Edmund

Een interessant en uiterst leesbaar boek over de invloed van licht op ons welzijn. – Happinez