Licht

Gemma Venhuizen

de invloed op lichaam en geest

Gemma Venhuizen onderzoekt in Licht de achterliggende mechanismen van de invloed van licht op ons welzijn, niet alleen met wetenschappelijke belangstelling, maar ook vanuit een persoonlijke behoefte om het te weten. Licht is even essentieel als de lucht die we inademen. Al sinds de oudheid weten we dat licht invloed heeft op ons, maar niet hoe en waarom. Net als bij veel andere mensen beïnvloedt licht haar stemming: op donkere dagen raakt ze in een dip, en op zonnige dagen fleurt ze weer op. Wat is licht precies? Wat voor invloed heeft licht op onze slaap, onze stemming, onze zintuigen, ons brein? Is er verschil tussen natuurlijk en kunstmatig licht? En hoe kunnen we licht optimaal gebruiken: in huis, op straat en op het werk? Gemma Venhuizen gaat in gesprek met psychologen, slaaponderzoekers, dermatologen, biologen en ingenieurs om de universele behoefte aan licht te onderzoeken en te inventariseren op welke manier licht bijdraagt aan ons welzijn. Ook spreekt ze met mensen die op een of andere manier meer voor- en nadelen ondervinden van licht.
€ 17,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045031972
Pagina's
352
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 136 mm x 31 mm
Gepubliceerd
januari 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Er zijn weinig auteurs die het Echt Goed kunnen: ingewikkelde wetenschappelijke materie begrijpelijk maken, zonder het te simplificeren. En dan ook nog mooi en meeslepend schrijven. Wetenschapsjournaliste Gemma Venhuizen kan dat. – Inge Schilperoord in Psychologie Magazine

Gemma Venhuizen heeft met Licht een boek geschreven van alledaags belang. – Bart Jungmann in Sir Edmund

Een interessant en uiterst leesbaar boek over de invloed van licht op ons welzijn. – Happinez